HírekMotorokMotorozás

Talmácsi Gábor, a MotoGP világbajnoka ellátogatott az AVL ZalaZONE-ba

Talmácsi Gábor a ZalaZone tesztpályájánA motorkerékpár-tesztelés izgalmas világában az AVL ZalaZONE kiváló tesztpályaként áll, amely nemcsak az autóipar rajongóit, hanem olyan nagyra becsült vendégeket is magával ragad, mint Talmacsi Gábor, MotoGP™ világbajnok, aki a pálya legmodernebb moduljait, különösen a Handling Course-t ideális helyszínnek találja az új motorkerékpárok teszteléséhez.

A ZalaZone kiváló minőségű aszfalttal, dinamikus kanyarokkal és kifogástalanul biztonságos tesztelési környezettel ellátott Handling Course pályája biztosítja a motorkerékpárok teszteléséhez szükséges alapvető versenyfeltételeket. Ez a pálya a profi motorosok és mérnökök játszóterévé válik, lehetővé téve számukra, hogy olyan kritikus szempontokat elemezzenek, mint a kormányzás, a csillapítás, a fékezés és a gyorsítási manőverek – amelyek elengedhetetlenek a jármű- és gumiabroncs-fejlesztés területén.

A pálya műszaki paraméterei:

  • Hossz: 2000 m
  • Szélesség: 12 m
  • Különböző domborzati viszonyok
  • Többsávos: 450 m
  • puha kavicsos/aszfaltos lefolyási terület
  • 80 cm bazalt alap/alapozás

A nagysebességű kezelőpálya vadonatúj és Európa egyik legjobbja, amely a következő fizikai jellemzőkkel rendelkezik: 2000 m hosszú, 12 m széles, puha kavicsos/aszfaltos kifutófelület és 80 cm-es bazaltalap/alapozás, amely lehetővé teszi a 40 tonnás járművek tesztelését. A nagysebességű kezelési pálya továbbá változatos domborzattal rendelkezik, amely lehetővé teszi az ismétlődő és megismételhető teszteket nagy sebességgel, egy deltapontot a fordított irányú teszteléshez, külön be- és kijárati pontokat a személy- és haszongépjárművek számára, egy megfigyelési/parkolási területet, valamint különböző állandó útfestéseket/jelzéseket a közel 450 m hosszú egyenes szakaszon.

Más szóval, ez a pálya átfogó futómű-fejlesztéseket és teszteket tesz lehetővé, a jármű- és gumiabroncs-fejlesztés világában szükséges kormányzási, csillapítási, fékezési és gyorsítási manőverekre összpontosítva.

Végül a nagysebességű kezelési pálya használható modulok közötti tesztelésre, amely lehetővé teszi a “mindennapi valós élet” forgatókönyveinek megvalósítását, amelyek különböző közlekedési helyzetekben, különböző úttípusok és egyéb infrastruktúra kombinálásával állíthatók össze.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Nagy megtiszteltetés volt Talmácsi Gábort vendégül látni tesztpályán. A ZalaZone csapata kíváncsian várja a bajnok visszatérését, miközben folytatják az innováció útját a motorkerékpár-tesztelés világában.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük