Hírek

Szerelem első látásra: Harley-Davidson Seventy-Two Sportster

2013 Open Road Fest viki1Kis Viki, akit a MAMS Gyorsasági szakága által a 2012-es szezon legeredményesebb női versenyzőjének választottak, már tesztelte az 1200 köbcentis, egyedi festésű Seventy-Two Sportstert.

A június 5-től 9-ig tartó Harley-Davidson Open Road Festen azok közül, akik az április közepén, a facebook-on indítandó nyereményjátékra regisztrálnak, és részt vesznek a fesztiválon, valaki egy, az Open Road Fest-hez igazodó, egyedi festésű Seventy-Two nyergében térhet haza.

A kultikus nyereményre máris bejelentkezett a fesztivál egyik hazai sztárfellépője, Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere, aki a nemrég megrendezett Autó, Motor és Tuning Show-n már ki is próbálhatta, milyen érzés egy ilyen „koronaékszeren” ülni.

Mező Misi elmondta, hogy nem lenne nehéz feladat számára megszokni a csodás vasat. „Amikor először láttam a Szelíd motorosok című filmet, azonnal rájöttem, hogy a motorozás koronaékszere a Harley-Davidson. Egyszerűen rabul ejtenek a különböző modelljei. Fantasztikus érzés kerített hatalmába, amikor ráültem a nyereményként felajánlott Seventy-Two-ra. Egy biztos, hamar meg tudnám szokni, így eldöntöttem, mivel a fellépőknek sem tilos regisztrálni, így adok egy esélyt magamnak. Sőt, megpróbálom rábeszélni Attilát, hogy kipróbálhassam a kicsikét.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A zenész gyermekkora óta a motorozás rabja, és ettől az atyai pofonok és az anyai könyörgések sem tudták eltéríteni.

„Úgy 12 éves voltam, amikor gyerekként beleszerettem a motorozásba. Édesapám motorjait időnként kiloptam a fészerből, és azzal száguldoztam a falunk melletti utakon. Olyan élmény volt ez, ami egész életemre kihatott, holott édesapám a pofonjaival, édesanyám pedig az aggódó szavaival próbált meg a szerintük helyes, motormentes útra terelni. Öt éve tettem le a jogsimat, és ha nem is vagyok egy nagyon képzett motoros, de ha nyeregbe pattanok, elfelejtem az összes gondomat” – árulta el a Magna Cum Laude frontembere, aki hozzátette, örömmel térnek vissza a fesztiválra, és azt ígérte, idén valami extrára is számíthatnak tőlük a rajongók Alsóörsön.

Kis Viki számára pedig „szerelem volt első látásra” a Sportster… „Nagyon örültem mikor megtudtam, hogy három napon keresztül egy Harley Davidson nyergében száguldozhatok! Úgy éreztem magam, mint egy kisgyerek karácsony előtt. Hiszen ki ne szeretné kipróbálni ennek az amerikai csodának bármelyik változatát? Főleg egy Seventy-Two modellt.”

Nos, a Harley-Davidson száguldó angyala már az első pillanattól kezdve úgy ülte meg a Sportster Seventy-Two modellt, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Noha Viki látatlanban tartott a motortól, hogy nem lesz-e túl nagy neki, de kellemes csalódásban volt része.

„Szerelem volt ez az első látásra. Az 1.2-es V blokkhoz igazán könnyed, kompakt megjelenés társult, csodaszép bordó metál fényezéssel, és persze az elmaradhatatlan króm alkatrészekkel. Termetre is éppen passzolt, azaz tökéletes volt. Ám senkit ne tévesszen meg a csillogó külső, indítás után csupa libabőr lettem attól a markáns hangtól, ami cseppet sem mondható halknak, a fülnek mégis zene volt” – árulta el a 20 éves hölgy.

Ahogy pörögtek a kilométerek, mosolyogva tapasztalhatta meg, milyen is egy Harley tulajdonosának lenni. Hamar rájött arra, hogy a hosszú túrákat nem kell vele erőltetni, hiszen a szépség oltárán feláldozták a tank befogadóképességét, ugyanis az általa tesztelt modell üzemanyagtartálya csupán 8 literes.

„Nagyon barátságos motor, és ami fontos, hogy könnyen kezelhető, és igazán kár lenne a menetszéllel elnyomni a blokk doromboló hangját. Kényelmes, városi tempóra tökéletes. Nyomatékos gép, és az ereje is jól el van osztva, az alacsony-, és a magas fordulaton is helyt állt. A hosszúsága miatt nem az az egy helyben megfordulós típus, de nagy forgalomban hiba nélkül lehet vele manőverezni az autók között. Hangjával és szépségével hamar felhívja magára a figyelmet. És ami a legfontosabb, az a „feeling”, szabadságérzet, presztízs, amit csak egy Harley adhat az embernek. Hölgyeknek is bátran merem ajánlani kezelhetősége – és ami minden nőnek számít – különleges szépsége miatt is” – ecsetelte Viki.

És hogy pályázik-e a főnyereményre? Találkozhatnak-e vele személyesen a fesztiválozók Alsóörsön?

„Ha nem lesz versenyem az Open Road Fest ideje alatt, akkor mindenképpen ellátogatok Alsóörsre, ugyanis a motorok mellett az igazi rockzenét is nagyon szeretem. Természetesen regisztrálok a nyereményjátékra, hiszen életem egyik álma valósulna meg, ha megnyerhetném az egyedi festésű Seventy-Two modellt” – tette hozzá Kis Viki.

Amint olvasható, erős a mezőny, mindenki erre a Harley-ra pályázik, ami teljesen érthető, hiszen nem kevés a tét.2013 open road mez%C5%91 misi nyerem%C3%A9nymotor12013 Open Road Fest viki22013 Open Road Fest viki32013 Open Road Fest viki42013 Open Road Fest viki62013 Open Road Fest viki5

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük