fbpx
EseményekMotorverseny

MXMANIA Nemzetközi Motocross verseny Ladycross futam

Molnár Alexandra ladycrossSzombaton este érkeztünk a pályára, a szokásos remek hangulat fogadott minket. Ez hiányzott a hosszú tél folyamán!

Az első edzésen még csúszós volt a pálya, de én nagyon szeretek sárban motorozni, úgyhogy nem volt bajom vele. Futamokon a 65-85-női kategóriát egybe indították.

A mért edzésen már mentem 3-4 gyorsabb kört, kategóriámat sikerült is megnyernem, ez adott egy kis lendületet a futamokra nézve. Mögöttem Andrea Amtmann 2 másodperccel, Daniela Amtmann pedig 6 másodperccel volt lemaradva.

Az első rajtom jól sikerült, de a féktávom elég hosszú lett, a két testvér mögött fordultam. Egészen a futam végéig tartottak az előzések. Oda- vissza kerülgettük egymást, majd a futam végére Daniela lemaradt, én feljöttem az első helyre, de egy nagyon csúnya hibát követtem el. Elszámoltam a köröket és egy körrel a vége előtt a leintés helyénél lassítottam.

Andrea elhúzott mellettem, ott talán még nagyobb hajrát csináltam, mint az egész verseny során, és az utolsó körben visszaelőztem. Majd két kanyarral a vége előtt megint ő volt elől, és az utolsó ugrató után belülre húztam a motort – ez volt a szerencsém -, majd a leintéskor sem tudtuk ki volt előrébb. A jeladó előtt 0.069 ezreddel előbb mentem el, mondhatni, hogy az semmi, de nekem most egy első helyet jelentett!

A második futam előtt nagyon izgultam, ami nem megszokott tőlem. A rajtnál nagyon rosszul jöttem el, össze is zártak előttem, majd a kanyarhoz érve rám löktek egy Junior versenyzőt. Nem estem el, de a mezőny végéről kellett átverekednem magam az összes Junior, illetve lassabb Női versenyzőn.

Sikerült feljönnöm kategóriámban a 3. helyre, előttem a két osztrák testvér motorozott. Próbáltam hajtani, de nem jött ki a lépés, egy nyomos kanyarban eldőltem, átestem a motoron. Szerencsémre nem állt le, de így is sokat vesztettem ezzel a hibával. Kintről mutatták, hogy ésszel csináljam végig a futamot, ezt az előnyt már nem tudom ledolgozni.

Összetettben a 2. helyet sikerült megszerezni, a kondimmal nem volt gond, azt hiszem a téli felkészülés – ha az érettségi és a tanulás mellett kicsit kevésnek bizonyult is – megtette a hatását. Fejben érzem, hogy hamar fáradok, szerintem ezen és a technikámon még lehet javítani, csak sok motoros edzés (ahhoz persze pénz…) szükséges hozzá.

Végeredmény:

  1. Andrea Amtmann 47 pont
  2. Molnár Alexandra 45 pont
  3. Daniela Amtmann 42 pont
  4. Bárdi Tímea 36 pont
  5. Czigány Andrea 32 pont
  6. Simó Kitti 30 pont

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x