EseményekMotorverseny

Egyetlen magyar hölgy az osztrák versenyen

ladies trophy 2014 022014-ben is útjára indult a Michael Fiala osztrák motoros csapat szervezése alatt a Ladies Trophy elnevezésű, női motorosnak megtartott versenysorozat.

Idén négy helyszínre látogat el a verseny sorozat, a Slovakia-ringre, Brno-ba, a Pannónia-Ringre és a Hungaroringre. A mezőny idei egyetlen magyar résztvevőjét, Kissné Kerék Anikót kérdeztük az idei versenyekről, amik már megrendezésre kerültek.

–  Mikor voltak a versenyek, és hol?

– Az első versenyen, ami a Slovakia-ringen került megrendezésre, sajnos nem tudtam részt venni. Viszont férjemmel mindenképpen szerettünk volna idén is Brno-ban motorozni, így úgy döntöttünk, hogy oda ki megyünk. Az első verseny nekem tehát Brno-ban volt június végén, a második versenyem pedig a Pannónia-ringen volt most július 15-én.

–  Milyen verseny volt ez, kik indultak rajta?

– Csajos futam volt mindkettő, Michael Fiala Motorsports szervezésében. Brno-ban a fiúkkal kellett egy versenyen mennünk, ami nekem sokkal jobban tetszett, mint amikor csak lányok vagyunk a pályán. Szeretek fiúkkal együtt motorozni és versenyezni velük.

Egyébként több országból érkeztek ide is a lányok-asszonyok motorozni, szinte egész Európából jöttek, még lengyel hölgy is volt közöttünk Brno-ban például. De a Pannónia-ringre is jöttek Németországból, Lengyelországból, Csehországból, Szlovéniából is. Sajnos magyarként csak én indultam idén el ezen a rendezvényen.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

–  Milyen kategóriák voltak, és te milyen kategóriában indultál?

– 600SSP és 1000SBK kategóriák a megszokottak, ez évről-évre változatlan. Én mivel 600-as motorom van, ebben a mezőnyben lettem értékelve. Általában ebben a kategóriában vagyunk mindig a legtöbben csajok.

– Milyen eredménnyel végeztél?

– Mindkét helyszínen a 2. helyezést sikerült elérnem, aminek én azért is örülök nagyon, mert bár nem olyan nagy létszámú a női mezőny itt sem, de nekem két gyerek mellett hozni ezt a szintet eléggé megterhelő, úgyhogy különösen boldog vagyok. Mindegyik versenyen ott voltak velünk a gyermekeink is, akik 2 és 6 évesek. Nem könnyű úgy 100%-ban oda koncentrálni és versenyezni, hogy közben velük is kell, hogy foglalkozzak, el kell lássam őket, miközben a többi lány a menetek között nyugodtan pihen, én futkosok a srácaim után, vagy épp etetem őket, esetleg tisztába rakom a kicsit. Szóval tenni való van bőven, így nekem különösen jól esik, hogy nálam sokkal egyszerűbb helyzetben lévő lányokkal is fel tudom venni a versenyt és tudok „győzni” is. Persze ezért édesebb is néha a „győzelem” és jó érzés látni, amikor a kicsiket felviszem a dobogóra és ők kapják meg a díjat, nagyon tudnak ám örülni neki! Mindkét versenyen meccselnem kellett a második helyért, de végül én jöttem ki győztesen belőlük, szóval nagyon boldog vagyok.

– Milyen volt az idő, hogy ment a verseny?

– Az időjárás Brno-ban elég hideg és esős is volt, de szerencsére a verseny napján megúsztuk a rossz időt és nagyon jót tudtunk motorozni. A verseny itt nagyon jó volt, a rajtnál több fiút is megcsíptem, mert beragadtak, úgyhogy szlalomoztam közöttük, izgalmas volt a cél végén egy bolyban kanyarodni mindenkivel.

Persze aztán leszakadoztunk egymásról, és egy idő után egyedül róttam a köröket. Kissé vissza is lassultam talán, így utolért a mögöttem lemaradt leányzó és végül vele meccseltem a második helyért, de én jöttem ki jobban (szerencsére gyorsan észbe kaptam és dimenziót váltottam) és végül én jöttem be másodikként a célvonalon. Nagyon felemelő érzés volt!

A Pannónia-ringen külön volt a futamunk a fiúktól. Valamiért a 11 lányból csak nyolcan álltunk a rajthoz, nem is értettük, hol a többi lány. Itt a rajtot sikerült jól elszúrnom és egy cseh lány bekerült elém, aki nálam jóval lassabb köridőket motorozott, de az időmérőn valahogy mögém került, és meghúztam egy jó időre. Mögötte motoroztam az utolsó két körig, aztán úgy éreztem jó, akkor most már nem toporgunk, húzzuk a gázt és megelőztem az első helyen, ahol tudtam.

Innentől már nem adtam vissza a második pozíciót neki, hiába is próbált jönni, én értem be másodikként a célba. Mellesleg majdnem a legjobb itt elért köridőmet motoroztam, úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy végre kezdek a régi önmagam lenni, teljesen eltűntek a korábbi nagy esések rémálmai. Innentől kezdődhet a gyorsulás, még jobb köridők elérése… remélem!

– Lesz még folytatás, mik a további tervek?

– Még egy futam lesz a Hungaroringen idén augusztusban, elméletileg tervezünk oda is menni, de meglátjuk még, mit hoz a jövő. Az biztos, a mi családunk a jó példa rá, hogy két gyerek mellett sem áll meg az élet, és minden csak jó szervezés és kitartás kérdése!ladies trophy 2014 01ladies trophy 2014 02ladies trophy 2014 03ladies trophy 2014 04ladies trophy 2014 05ladies trophy 2014 06ladies trophy 2014 07ladies trophy 2014 08ladies trophy 2014 09ladies trophy 2014 10ladies trophy 2014 11ladies trophy 2014 12ladies trophy 2014 13ladies trophy 2014 14

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük