Hírek

Ingyenes Közúti elsősegély tanfolyam Motorosoknak Véradádással egybekötve

elsosegely es veradas uvegtigris 31Nagy fába vágta fejszéjét a Pest Megyei Vöröskereszt Solymári Alapszervezete július 26-án. Aktuális volt területünkön a piliscsabai véradás, neki is láttunk a szervezésnek.

 

Mivel az elmúlt időszakban ijesztő mértékben növekedett a közúti balesetek száma, és ezzel sajnos nem arányosan nő a bajba jutottaknak elsősegélyt adni tudók létszáma, így elhatároztuk, hogy „megfűszerezzük” ezt a véradó napot: mi is segítő kezet nyújtunk a mások megsegítésére érkező véradóknak, és szabadidőt, energiát, költséget nem kímélve ingyenes gyakorlási lehetőséget biztosítunk mindenkinek, aki eljön hozzánk.

Ötletünkhöz rögtön támogatók is csatlakoztak. Kaptunk klimatizált véradó kamiont a Magyar Vöröskereszttől, hely- és meleg-étel felajánlást az Üvegtigris Étteremtől, a már megszokott és hagyománnyá vált friss stanglikat a Jó Kenyér Pékségtől, italt és tombola ajándékokat, kisbuszt a Piliscsabai Önkormányzattól, padokat és asztalokat a Tinnyei Önkormányzattól, tombola fődíjat a Pepi Sped Kft-től.

A Pest Megyei ifjúsági vöröskeresztes imitátorok is csatlakoztak hozzánk, a Szóda-Richtár Team versenyautóját használva autóból mentést, valamint motorbalesetes szimulációt, a sérültek ellátását láthatták tőlük az érdeklődők Karap János mentőtiszt kommentálásával. Volt jajveszékelés, balhés részeg sofőr, élethű sebek, törések, minden, ami segíthetett, hogy átlendüljünk a hasonló helyzetek okozta első sokkon.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Szabadnapját beáldozó mentősünk vöröskeresztes önkéntesek segítségével rendületlenül állta a sarat, egész nap oktatta és felügyelte a betegvizsgálatot, újraélesztést végző laikus érdeklődőket. Mert volt ám felnőtt, de csecsemő ambubaba is, gyakorló defibrillátor, mindenkinek módja volt gyakorolni a reanimációt, bukósisak levételt, kötözéseket.

A hangulat remek volt, az időjárás is kegyes volt hozzánk, mi megúsztuk pár csepp esővel, míg országszerte sűrűn áztattak a zivatarok. Sok vendéget hívtunk, negyed annyian jöttek el. Mondhatnánk, hogy rosszul választottuk az időpontot, mert egybeesett a Forma-1 edzőnapjával, és sok minden más kifogást is. Én azt mondom, attól Ember az ember, hogy tudja súlyozni, mi a fontosabb a sok fontos közül az életben.

Mi örültünk azoknak, akik szép számmal eleget tettek a meghívásnak, és azoknak főleg, akik csak arra jártak, de a kamiont meglátva az út szélén rögtön leborítottak jobbra, és – útvonaltervüket feledve, spontán – átalakították a szombati programot. Öröm volt nézni a homlokig tetkós marconát, amint lélegezteti a csecsemőt, az édesapát tündéri szöszi kislányával, amint a mentőhívást tanulják együtt.

A csodás környezetben tett séták, a fincsi jegeskávék, az erőt adó gulyás és az „örökzöld” tejfölös-sajtos lángosok igazi békebeli véradós hangulatot teremtettek, remélem jól érezte magát mindenki, aki velünk tartott!
A rendezvényen aláírásgyűjtés is zajlott a 10-es út biztonságosabbá tételéért, és szomorú baleseti tabló bemutatásával hívta fel a figyelmet a Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának két munkatársa a sebesség megfelelő megválasztására. Elgondolkodtató volt, amit láthattunk, autósoknak, motorosoknak és kerékpárosoknak egyaránt.

Oldandó a helyzet komolyságát a biztonság megteremtését szolgáló láthatósági kiegészítőket, tájékoztató kiadványokat kaptak ajándékba az érdeklődők. Ha valaki a képeket látva sajnálja már, hogy nem jött el – nos, talán megrendezzük jövőre is.elsosegely es veradas uvegtigris 01elsosegely es veradas uvegtigris 15elsosegely es veradas uvegtigris 18elsosegely es veradas uvegtigris 19

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük