EseményekHírekMotoros túra

Motoron járja körbe a Földet egy eperjesi lány

katar%C3%ADna vr%C3%A1belov%C3%A1Tervei szerint 14 hónap alatt, 70 ezer kilométer megtételével motorozza körbe egyedül a Földet egy alig 24 esztendős eperjesi szlovák lány, aki április 3-án, Torinóból indult el világkörüli útjára.

Katarína Vrábelová nem profi motoros, és bár néhány évvel ezelőtt már sikeresen teljesített egy több hónapos motoros túrát Délkelet-Ázsiában, saját bevallása szerint mostani útjáról egy éve hozta meg a végső döntést azután, hogy megismerkedett Igor Brezovar szlovén származású világjáróval.

“Neki köszönhetően döntöttem úgy, hogy mindent egy lapra teszek fel, feláldozom az összes időmet, eladom a szeretett autómat, elhagyom a kicsi üzletemet és elindulok az álmaim után” – mondta Katarína az xmen.cz cseh internetes magazinnak.

A fiatal kelet-szlovákiai lány néhány évvel ezelőtt motoron járta be Vietnamot, Laoszt és Thaiföldet. Mint mondta, mivel akkor még nem volt elég pénze ahhoz, hogy otthonról induljon el motorral, így Vietnamban vásárolt egy öreg 125 köbcentis Hondát, és kilenc hónapig tartó körútja során azzal járta be Délkelet-Ázsiának azt a szegletét.

Az utazás annyira a hatalmába kerítette, hogy szeretett volna ugyanazon a motoron hazatérni. Erre végül nem került sor, mivel a járgánnyal nem jutott át a kínai határon.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Egyhengeres vibrátor hosszúpuskáknak – BMW G650GS Sertao 2013 teszt

Világkörüli útja során Katarína Vrábelová 40 országon készül átmotorozni. Az első komolyabb szakaszt a sportmotorosok által is a legnehezebb terepnek tartott afrikai kontinensen kezdi. Itt dél felé haladva 20 ezer kilométert tesz meg. A tervek szerint napi átlaga 300 kilométer lesz, egyes szakaszokon a megtett út azonban elérheti a napi ezer kilométert is.

Reméli, ezt a szakaszt sikerül kisebb, saját maga által is elvégezhető javításokkal letudnia, mert a BMW G 650 GS Sertao számára, legközelebb Fokvárosban tud olyan szervizt, ahol komolyabb korrigálásokra is képesek.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük