EseményekMotorverseny

SuperMoto OB – 2010. 4. forduló

supermoto ob 4 2010 07 8

Open kategória

Bencsik Dániel rendre jól szokta teljesíteni az időmérő edzéseket, ám ezennel 1 egész másodperccel lemaradva csak a negyedik lett a 13 versenyzőből. A rajthelyet illetően ez nem is tűnt annyira kétségbe ejtőnek, hiszen Dani nagyon jól szokott rajtolni, ráadásul most bal oldalról vághatott volna neki a két futamnak. Viszont egy versenyző nem indult, így a harmadiknak megfelelő, külső helyről startolhatott, ami kemény feladat elé állította a 62-est. Ennek megfelelően, a legutóbbi túl sima pannonia ringi forduló után ezennel vérre menő csatákat vártunk rögtön az első kanyartól.

És meg is kaptuk. Az első versenyen kitűnően rajtolt a magyar, mint ahogy Dobias Radek is, előbbi elsőként vette az első balost, utóbbi pedig utána. Innentől kezdve ők ketten nagyon egymásra találtak, gyakorlatilag végig vonatozták a valamivel több, mint 17 percet. Az őrült tempónak köszönhetően végül 24 másodpercet vertek a harmadikra, kettőjük közül pedig a végig elől motorozó Radek nyert. Ettől függetlenül élvezetes harc volt, végig benne volt a levegőben az előzés.

supermoto ob 4 open 2010 07 5

A második verseny szinte tükörképe volt az elsőnek. Dani és Radek most is remekül jött el, és Dani ezúttal is elsőként teljesítette az első pár kört. Azt Radek megint talált egy rést, elment Bencsik mellett és újra állva hagyták a többieket. Dani tehát ismét második lett, az összetettben viszont változatlanul az első helyen maradt. Ez azért érdekes, mert ha így folytatja, jövőre őt is a Prestige-ben láthatjuk, ahol így három magyar küzdhet majd a pontokért.

Bencsik Dániel (#62): „Mindkét rajtom nagyon jól sikerült, az első és második versenyen is elsőként fordultam el. Néhány körig tudtam tartani a mögöttem jövőt, a szlovák bajnokság vezetőjét, de utána sajnos mindkétszer megelőzött és nem tudtam visszavenni a pozícióm. Jó volt a verseny, élveztem a küzdelmet.”supermoto ob 4 open 2010 07 35

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük