fbpx

Rózsaszín hétvége Kunmadarason…

kunmadaras extrem hetvege 2013 13Idén harmadik alkalommal nyitotta meg Kunmadaras a reptér kapuját és várta szeretettel a motorrajongók mellett az autók szerelmeseit is augusztus 16-18. között.

A három napos Adrenalin Extrém hétvégén mindenki megtalálhatta a kedvére valót, többek közt a Csajokamotoron.hu sátrát is. Ismét nagy izgalommal vártam a Motul kupa versenyét, hogy ha helyezést nem is érek el, a saját legjobb időmet meg tudjam javítani.

A pénteki nap a szabadedzés napja volt. Szinte megállás nélkül lehetett használni a versenypályát és törekedni a minél jobb idő elérésére. Addig volt megállás míg a SSB (Super Street Bike) kategória következett, ugyanis Kunmadaras adott helyszínt az Európa Kupának.

A kezdeti időket leszámítva – ami még a versenyre való ráhangolódáshoz kellett – nem is voltam olyan rossz. A szombati nap már izgalmasabb volt, mivel a nézők száma is megsokszorozódott és itt már tétje is volt a futamoknak. Nem hiába az adrenalin szüli a legjobb eredményeket.

Javítottam az időmön 11,5 mp, ami nem a legjobb, de a harmadik versenyhez képest tökéletes. Sok csúcs született, dolog lenne felsorolni, de egy párat mégis kiemelnék. A nemzetközi Superstreet Bike kategóriába Lencsés Dani a 3. helyet szerezte meg, pedig 7,75-ös időt is futott és 302 km/h-val állította meg az időmérő szerkezetet a pálya végén. Erdős Csaba is hihetetlen 7,34-es időt futott és Borsay Szabi is 8 másodperces idő alá tudott menni. Külön kiemelném a sugárhajtású autót is, ami olyan hangbeli és vizuális élményt adott, amit nehéz lesz elfelejteni.

Az eseménydús és forró nap után jött a… nem, nem a jól megérdemelt pihenés, hanem a sokak által várva várt éjszakai show. Láthattuk a sugárhajtású autót az éjszakában, igaz a vak sötétben nem száguldott végig a pályán, mint napközben, amikor is 6,5 mp alatt ért végig a 402 méteres pályán. Jól szemléltette, hogy milyen szép lángcsóvát tud produkálni. A rakétaautó után a stuntos fiúké volt a főszerep.

Sikerült jó helyet kifogni (mire nem képes egy versenyzői karszalag) és elég közelről nézni, ahogy a fiúk a lángcsóvák és tűzijátékok fergetegében, hihetetlen ügyességgel irányították a motorjaikat. Igazából ezt leírni nem lehet, ezt látni kell. Eszméletlen volt!!!

Az éjszakai őrület után kezdődtek a koncertek. Mi a csendes iszogatást választottuk és csajos dolgokról beszélgettünk egy darabig, amíg a fáradtság el nem nyomott bennünket.

Vasárnap, új nap. Nekem igazából már nem volt tennivalóm, így teljes mellbedobással a mi pink kuckónkra koncentráltam és nyalogattam a lelki sebeimet, hogy üres kézzel megyek haza, és lesz mit csinálni a motoron, ugyanis kisebb olajszivárgási problémák adódtak. Az egyik szimmering nem bírta a kiképzést és elfáradt. Nem vészes, de csak bosszantja a gazdit. Azért figyelemmel kísértük az eseményeket, ahol a stuntos fiúk mérhették össze tudásukat és közben az autók mutatták meg, mire képesek.

Volt látnivaló ezen a napon is. Közben felváltotta a hurrá Kunmadaras érzést a nemsokára mehetünk haza letargia. Pedig még úgy maradnánk címszóval lassan elkezdtük a puncskuckó lebontását.

A nyugodt csendes számolást Hadnagy Józsi hangja törte meg. Az én nevem kiabálja! WTF? Nézek értetlenül a csajokra, hogy most mi van? Ezzel a lendülettel, már igyekeztem is, hogy kiderítsem mi történik. Ahogy közeledtem már mindenki integetett és kiabálták, hogy nyertem. Nem akartam elhinni. Én soha nem nyertem még semmit. Mikor kiderült, hogy a Yamaha Zakar játékán megnyertem a fődíjat, egy robogót, már igazából nem is érdekelt, hogy a ModiTwin kategória leggyengébb láncszeme vagyok (de egyben egyetlen női tagja).

Nem volt hiába a kunmadarasi versenyek látogatása. “Versenyző” lettem, igaz egyáltalán nem profi, de úgy érzem, hogy a lelkesedésem és kitartásom sok mindenkinek tetszik. Remélem sok lány példaképe lehetek, és jövőre még több lánnyal ismerkedhetek meg a pálya mellett a futamokra várva.

Ezúton szeretném megköszönni Emőkének és Vikinek a segítséget és a szurkolást, Balázsnak, hogy testőr volt mellettünk, és a Bátszi motornak az önzetlen segítséget. Köszönöm a Csajok a motoron-nak, hogy a színeiben indulhattam. Remélem jövőre teljesülnek a tervek és még meghatározóbb tagja leszek a kunmadarasi eseményeknek.

Kunmadár forever!kunmadaras augusztus 16 18 2013 13kunmadaras augusztus 20 2013 29kunmadaras augusztus 20 2013 64kunmadaras augusztus 20 2013 125kunmadaras augusztus 20 2013 164kunmadaras augusztus 20 2013 255kunmadaras augusztus 20 2013 327kunmadaras augusztus 20 2013 389kunmadaras extrem hetvege 2013 26kunmadaras extrem hetvege 2013 35

Ajánlom másoknak is

Cseréld a bukósisakodat sapkára!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x