EseményekMotorverseny

Rózsaszín hétvége Kunmadarason…

kunmadaras extrem hetvege 2013 13Idén harmadik alkalommal nyitotta meg Kunmadaras a reptér kapuját és várta szeretettel a motorrajongók mellett az autók szerelmeseit is augusztus 16-18. között.

A három napos Adrenalin Extrém hétvégén mindenki megtalálhatta a kedvére valót, többek közt a Csajokamotoron.hu sátrát is. Ismét nagy izgalommal vártam a Motul kupa versenyét, hogy ha helyezést nem is érek el, a saját legjobb időmet meg tudjam javítani.

A pénteki nap a szabadedzés napja volt. Szinte megállás nélkül lehetett használni a versenypályát és törekedni a minél jobb idő elérésére. Addig volt megállás míg a SSB (Super Street Bike) kategória következett, ugyanis Kunmadaras adott helyszínt az Európa Kupának.

A kezdeti időket leszámítva – ami még a versenyre való ráhangolódáshoz kellett – nem is voltam olyan rossz. A szombati nap már izgalmasabb volt, mivel a nézők száma is megsokszorozódott és itt már tétje is volt a futamoknak. Nem hiába az adrenalin szüli a legjobb eredményeket.

Javítottam az időmön 11,5 mp, ami nem a legjobb, de a harmadik versenyhez képest tökéletes. Sok csúcs született, dolog lenne felsorolni, de egy párat mégis kiemelnék. A nemzetközi Superstreet Bike kategóriába Lencsés Dani a 3. helyet szerezte meg, pedig 7,75-ös időt is futott és 302 km/h-val állította meg az időmérő szerkezetet a pálya végén. Erdős Csaba is hihetetlen 7,34-es időt futott és Borsay Szabi is 8 másodperces idő alá tudott menni. Külön kiemelném a sugárhajtású autót is, ami olyan hangbeli és vizuális élményt adott, amit nehéz lesz elfelejteni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az eseménydús és forró nap után jött a… nem, nem a jól megérdemelt pihenés, hanem a sokak által várva várt éjszakai show. Láthattuk a sugárhajtású autót az éjszakában, igaz a vak sötétben nem száguldott végig a pályán, mint napközben, amikor is 6,5 mp alatt ért végig a 402 méteres pályán. Jól szemléltette, hogy milyen szép lángcsóvát tud produkálni. A rakétaautó után a stuntos fiúké volt a főszerep.

Sikerült jó helyet kifogni (mire nem képes egy versenyzői karszalag) és elég közelről nézni, ahogy a fiúk a lángcsóvák és tűzijátékok fergetegében, hihetetlen ügyességgel irányították a motorjaikat. Igazából ezt leírni nem lehet, ezt látni kell. Eszméletlen volt!!!

Az éjszakai őrület után kezdődtek a koncertek. Mi a csendes iszogatást választottuk és csajos dolgokról beszélgettünk egy darabig, amíg a fáradtság el nem nyomott bennünket.

Vasárnap, új nap. Nekem igazából már nem volt tennivalóm, így teljes mellbedobással a mi pink kuckónkra koncentráltam és nyalogattam a lelki sebeimet, hogy üres kézzel megyek haza, és lesz mit csinálni a motoron, ugyanis kisebb olajszivárgási problémák adódtak. Az egyik szimmering nem bírta a kiképzést és elfáradt. Nem vészes, de csak bosszantja a gazdit. Azért figyelemmel kísértük az eseményeket, ahol a stuntos fiúk mérhették össze tudásukat és közben az autók mutatták meg, mire képesek.

Volt látnivaló ezen a napon is. Közben felváltotta a hurrá Kunmadaras érzést a nemsokára mehetünk haza letargia. Pedig még úgy maradnánk címszóval lassan elkezdtük a puncskuckó lebontását.

A nyugodt csendes számolást Hadnagy Józsi hangja törte meg. Az én nevem kiabálja! WTF? Nézek értetlenül a csajokra, hogy most mi van? Ezzel a lendülettel, már igyekeztem is, hogy kiderítsem mi történik. Ahogy közeledtem már mindenki integetett és kiabálták, hogy nyertem. Nem akartam elhinni. Én soha nem nyertem még semmit. Mikor kiderült, hogy a Yamaha Zakar játékán megnyertem a fődíjat, egy robogót, már igazából nem is érdekelt, hogy a ModiTwin kategória leggyengébb láncszeme vagyok (de egyben egyetlen női tagja).

Nem volt hiába a kunmadarasi versenyek látogatása. “Versenyző” lettem, igaz egyáltalán nem profi, de úgy érzem, hogy a lelkesedésem és kitartásom sok mindenkinek tetszik. Remélem sok lány példaképe lehetek, és jövőre még több lánnyal ismerkedhetek meg a pálya mellett a futamokra várva.

Ezúton szeretném megköszönni Emőkének és Vikinek a segítséget és a szurkolást, Balázsnak, hogy testőr volt mellettünk, és a Bátszi motornak az önzetlen segítséget. Köszönöm a Csajok a motoron-nak, hogy a színeiben indulhattam. Remélem jövőre teljesülnek a tervek és még meghatározóbb tagja leszek a kunmadarasi eseményeknek.

Kunmadár forever!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük