fbpx

A Yamaha a következő generációt célozza meg új koncepciómotorjával

yamaha resonator 125 2A patinás japán gyártó az idei Tokió Motor Show keretein belül rántotta le a leplet az egyik koncepció motorjáról, mellyel a motorosok fiatalabb nemzedéket igyekszik megnyerni magának, akik sokkal jobban követik a divatot, mint bárki más.

A Resonator 125 névre hallgató vízió esetében a Yamaha ötvözi a motorozás, a motorok és a zene, illetve a hangszerek jellegzetességeit. A jövőbe tekintő gépezetben a motor és hangszergyártási örökségeit villantja. Ebben a különös házasságban természetesen szerepet kapnak olyan futurisztikus elemek is, mint pl. a digitális, érintőképernyős műszerfal.

Ennek a szokatlan párosításnak az eredményei továbbá az üzemanyag-tank két oldalán található fa betétek is, melyek a gyártó szerint megegyeznek az általuk készített gitárokon található motívumokkal. A Yamaha fúvós hangszerein található részletek is visszaköszönnek réz betétek formájában.

Az így létrejött forma és dizájn igazán gusztusos és kívánatos darabbá teszi a kis 125-öst, melynek minden részlete úgy vonzza a szemet, hogy ember legyen a talpán, aki bele nem szerelmesedik azonnal. Aki kicsit is ismeri a Yamaha által gyártott hangszereket és azok minőségét, az pontosan tudja már képek alapján is, hogy ez a kétkerekű is van olyan mestermű, mint egy hasonló márkanévvel ellátott gitár vagy zongora.

Nem titok, hogy a hangszereken található megoldások inspirálták a tervezőket arra, hogy azokat ebben a koncepcióban felhasználják. Ezen megoldások mellett már szinte hagyományosnak mondható az az üzemanyag befecskendezéses, 125 cm3 hengerűrtartalmú, négyütemű, léghűtéses motorblokk, mely a retró gép vázába simul.

Különös és vonzó szerzet ez a 125-ös kis bestia, de akinek ez bejön, annak nem szabad elfelejtenie, hogy ez még csak egy koncepció motor. Amíg a Yamaha nem dönt a sorozatgyártásártól, a retró rajongó motorosoknak be kell érniük pl. a már elérhető és kézzel fogható XSR700-zal. A Resonator ötletéből is látszik, hogy a Yamaha folyamatosan figyeli a holnap motorosait, és azok igényei és persze a divat alapján tervezi újabbnál újabb gépeit.yamaha resonator 125 1yamaha resonator 125 3yamaha resonator 125 4yamaha resonator 125 5yamaha resonator 125 6yamaha resonator 125 7

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x