EseményekMotorkiállítás

Rod & Custom Show Nemzetközi Vizeken

Legtöbbször a zsűri tagjainak órák hosszat kellene beszélgetniük a mesterekkel ahhoz, hogy reális képet kapjanak egy-egy motorról. Sokszor a legjobb ötletek nem is látszanak. Vagy azért, mert a karosszéria takarja el őket, vagy mert benne vannak a motor belsejében. A fényezés pedig egy teljesen külön eset. Természetesen a motor külseje, és az összhangja határozza meg, hogy egy festés a zsűri szerint jó-e, és itt is nagyon odafigyelnek a minőségre.

A sok nehézség ellenére persze ezen a hétvégén is megszületett a végeredmény. Mielőtt kihirdették volna a győzteseket a 14 országból érkezett 31 motorépítő műhely összesen 68 motorkerékpárja közül, szombat délután rendezték meg az 1. Magyarországi Pin-Up Girl szépségversenyt. A versenyre összesen 15 lány nevezett, akik közül az első helyezett 125000 Ft készpénzt és egy serleget vihetett haza.

Az épített motorokra, amerikai autókra, valamint a hot rodokra idén nagyjából 16000 ember volt kíváncsi. Az autók között több olyan hot rod is megjelent, amelyeket a hazai építők itt mutattak meg először a nagyközönségnek. A sztárvendégek között a legnagyobb sikere természetesen az Orange County Choppers-nek volt – hiába, nagy hatalma van a TV-nek. A standjuk, ahol a logójukkal ellátott termékeket is meg lehetett vásárolni, folyamatosan tömve volt emberekkel.

A többi híresség, Fred Kodlin Németországból, Charley Gregoire Belgiumból vagy a holland Violator Motorcycles motorjai szintén újdonságnak számítottak nálunk, ahogy az idei motorépítő Európa-bajnokság győztes motorja, az Open Mind is. De a külföldiek mellett sok hazai műhely is megjelent: Sapka Time Machine-ja elmaradhatatlan eleme az ilyen rendezvényeknek, de több motort hozott a AMS, a Müce Choppers, a Monsters Customs, A HD Győr, a Kickstarter Choppers, a Radical Garage és akiket még a felsorolásból most kifelejtettem.

Végeredmény

1. Roman Bus, Event Horizon – Csehország
2. Classic Cycles, Precious – Svájc
3. Müce Choppers, Last minute – Magyarország
4. Habermann Performance, Fenris – Németország
5. Mayhem Kustoms, Choppers Crown – Svájc
6. Vaclav Vavra, Just Bike – Csehország
7. Radical Garage, Detiny – Magyarország
8. Andreoli Motorcycles, Project 17 – Olaszország
9. Custom Garage, Németország
10. Volus Votruba, Element – Csehország

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Közönségdíj: Golub László, Ördög Lova – Magyarország

Szakmai díj: Roman Bus, Event Horizon – Csehország

A versenyre nevező motorépítők tétje egy 5000 eurós repülőjegy Sturgis-be (USA), a világbajnokságra. Habár a magyar műhelyeket külön is díjazták, ezúttal a szerencse egy cseh mesternek kedvezett. Roman Bus a Wildstyle műhely tulajdonosa vehet majd részt augusztus 3-6 között a világversenyen.

Az “Event Horizon” nevű motor az abszolút kategória első helyezése mellett a szakmai zsűri díját is megkapta. A 200 köbhüvelykes motorblokkot, amelyet a hamburgi Duex Industries speciálisan ehhez a géphez tervezett, egy kézzel, egy darabból készített vázba szerelték be, amelybe az olajtank és az üzemanyagtartály is be van építve.

A közönség kedvence ezen a hétvégén a magyar építő, Golub László Ördög Lova lett. A díjazott motorok az oklevelek és serlegek mellé összesen 3 millió forint értékben kaptak tárgynyereményt, amit a rendezvény támogatói ajánlottak fel. De persze a közönség sem ment haza csalódottan, hiszen rengeteg új élménnyel és a csodálatos járművek fényképeivel mindenképp gazdagabbak lettek.rnc08 2911rnc08 2931rnc08 2974rnc08 3002

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük