HírekKultúraMotoros zene

Ramones feldolgozások a Zoralltól

altA zenekar legújabb lemeze, a Ramonia, az idei Sörolimpián jelent meg augusztus 17-én.

 

A kizárólag Ramones számokat tartalmazó albumon 32 dal szerepel. De, még így is ki kellett hagynia két éneket az együttesnek.

Elkezdtük írogatni a dalokat, rendre jöttek a szövegek. Olyan termékeny a két szövegírónk, Attila és Zsolti, hogy két nóta le is maradt. Hatalmas dilemmát okozott eldönteni, mi legyen az a kettő, amit lehagyjunk. Egyébként hat hét alatt megvoltak a szövegek. Elkezdtük próbálni a számokat, és a próbaidőszak végére befejezték az íróink is a munkát. Weisz Kicsinél vettük fel a dalokat, szóval abszolút „házi” produkció – mondta Hangya.

Az albumon igazi pörgős, bulizós zenék vannak, mint ezt általában megszokhattuk a Zoralltól. A dalszövegek hamar belemásznak az ember fülébe, és azon veszi észre magát, hogy a –sokszor – rímes sorokat dúdolja magában, kétszeri hallás után. Az egyik ismerősöm, miután hazavitte a karcagi motoros találkozón szerzett Ramonia cd-jét, írta, hogy a két kisfiával hallgatják, és odavannak érte.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

Hogy miért született ez a kizárólagos Ramones átdolgozás lemez? Hangya ezt is elárulta. – Zsoltinak és nekem, a ’70-es évek vége, ’80-as évek eleje óta, a Beatrice tolmácsolásában meghatározó élmény volt a Ramones. Az más dolog, hogy tizennégy éves most már a Ramones Mania, tehát oda-vissza játsszuk az összes dalt Attilával. A Zorallal volt néhány kósza próbálkozásunk, mint a Kedvencek temetője, a Valaki valamit kevert a piámba és a Déli partok. Ez annyira bejött a közönségnek, hogy gondoltuk, mi lenne, ha az idei lemez ez lenne.

Jól döntöttek a srácok! Az albumon rajta van a fent említett három nóta, valamint a Pogó című szám is, amiből klip készült. A Ramonia nem kerül bolti forgalomba, hanem a Zoralltól vásárolhatják meg a rajongók.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük