Hírek

Példakép kerestetik

peldakep3Unod már, hogy bekapcsolod a TV-t,és nem látsz benne mást, csak buta nőket?

A válasz azt hiszem egy határozott igen. Régen láthattunk már olyan filmet, sorozatot, cikket, riportot a médiában, ami tehetséges, elszánt, valamiben kiemelkedő nőket mutatott volna be. Helyette napról napra az arcunkba tolták az Éden Hotelt, a Való Világot, és a hozzájuk társuló műsorokat.

Nem múlt el nap, hogy valamelyik csatornán, vagy hírportálon ne botlottam volna bele a kacsacsőrű emlősre hajazó Szandikába, akiről elég gyorsan megállapítható, hogy őt sem az eszéért szeretik a pasik.

A gond azonban az, hogy a kislányok, nagylányok és asszonyok is ezt látják minden nap. Azt, hogy akkor lehetsz sikeres, és akkor érsz el valamit, ha buta vagy. Hogy csak akkor figyelnek fel rád a pasik, ha legalább a melled dagad a szilikontól.

Naivság lenne azt hinni, hogy ezekkel a problémákkal csak kis hazánk küzd. Világszerte rengeteg országban folyik hasonló butítás, többek közt Amerikában is. Ott egy vagány motoros csaj, Madeleine már felemelte a hangját, az asztalra csapott, és eldöntötte: ha a média képtelen értéket sugározni, képtelen értékes példaképekkel szolgálni a nőknek, ő majd nyakába veszi Észak-Amerikát, és felkeres olyan nőket, akik életútja, céljai erőt adhatnak és példát mutathatnak mindenkinek.

70 naposra tervezett útja során 9000 mérföldet tesz majd meg segítőivel együtt, és az olvasók által javasolt nőket felkeresve és lefilmezve egy olyan dokumentumfilm sorozatot készít majd, ami reményei szerint sikeres lesz majd a nők körében, és betölti azt az űrt, amit a média hagyott maga után.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Listáján olyan hétköznapi csajok szerepelnek, akik például nő létükre stuntriderként feszegetik saját határaikat, görkorival művelnek elképesztő trükköket vagy éppen csodálatos képzőművészeti alkotásokat készítenek. Foglalkozzanak bármivel, egy mindenképp közös bennük: Ők keményen küzdenek a céljaikért. Ha elesnek felállnak, ha valami nem sikerül, addig próbálják, amíg nem tudják tökéletesen megcsinálni.

A magyar csajok közül érdemes megemlíteni Lelkes Rékát, aki lány létére egy nagyon kemény sportot űz. Ő ugyanis hazánk egyetlen női stuntridere, aki tavaly nyáron Kunmadarason egy nagyon kellemetlen és fájdalmas baleset után emelt fővel, zokszó nélkül ült vissza motorjára, és végigcsinálta a versenyt, amit elkezdett.

Természetesen rengeteg magyar motoros és nem motoros nő helyet kaphatott volna ebben a cikkben, de inkább a ti fantáziátokra bízom, hogy kiket írnátok még ide. Írjátok meg hozzászólásként, számotokra ki/kik azok a nők és miért ők azok, akikre mindenki példaképként tekinthetne!peldakep2peldakep1

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük