EseményekKiemeltMotoros találkozó

European Bike Week 2021 Faak am See COVID kiadás

European Bikeweek Faaker See 2021Múlt szerdán felkerültek a Facebookra az első faaker see-s képek. Onnantól egyre erősödött bennem a vágy, hogy motorra pattanjak és elmotorozzak Villach mellé, Európa legnagyobb Harley fesztiváljára. Viszont dolgoztam és még a hétvégém is tele volt programokkal.

Pénteken ott hisztiztem a kollégáknak, hogy én oda akarok menni, mutogattam YouTube-os videokat az előző éves European Bike Weekekről, micsoda fílingje van. Aztán 2 körül jött egy telefon, lemondták a hétvégi programomat. Égi jel! Reggel irány Faaker see!

Hamar ráírtam néhány motoros barátomra, de senki nem tudott velem tartani. Sebaj, elmegyek én egyedül is -gondoltam. Majd csatlakozok menet közben valakikhez, ha úgy lesz.

Nem vagyok egy korán kelő típus, ennek ellenére reggel 6-kor kipattant a szemem és 7:30-kor teljes menet felszerelésben a mocin ültem. Aha, csak a motor nem indult! Lemerült az aksi. Az utolsó beindításnál túl rövid ideig járattam. Gyors telefon, segítséget kellett hívnom, mert se bika kábelem nem volt, sem szerszámom. Miután beindult, magamhoz vettem a bikakábelt és útnak eredtem.

Faak am See tőlem, Hegyeshalomtól 400 km-re van. Úgy terveztem pályán hamar leérek és csak tankolni állok meg 150 km-enként.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több képe az European BikeWeekről a galáriában

9-kor tudtam indulni és 13 órakor érkeztem. A pálya odafelé anyázós volt, a forgalom elég nagy volt, vagy 10 helyen 100 km/óráig korlátozás (szmog és zaj miatti sebesség korlátozásokat érdemes betartani, nagyon büntetik az osztrákok). Az alagutak eleve 100-as táblával vannak ellátva, amiből volt kb. 10 darab és vagy 3-4 útépítés 80-as tempóval.

Idén megrendezik az European Bike Weeket Ausztriában

Az utolsó 150 km Alpesi táj és kellemes kanyarok azért kárpótoltak, bevallom!

Graz után kezdtek Harley csapatok felbukkanni a szembe sávban. Viszont picit gyanús volt, hogy a 400 km-es utamon kb. 5 motorossal találkoztam összesen.

European Bikeweek Faaker See 2021Megérkeztem. Nagyon izgatott voltam, mert talán 3-4 alkalommal már voltam itt és tudtam mire számíthatok: rengeteg különleges és egyedi Harley, sok őrült, bolondos motoros Európa minden szegletéből. Személyes kedvenceim a szép arcú, stílusos, vagány, bár alacsony olasz motoros digók…

Aztán ahogy telt az idő egyre jobban görbült lefelé a szám.

Az első ami feltűnt, hogy nincs egyirányúsítva a forgalom. Szerintem ennek a motoros találkozónak ez adja a varázsát. Ráadásul az egyik irányban totál be is volt állva, kb. 2 km-es sor volt, ami a léghűtéses Harleyknak nem igazán tett jót.

Két fő helyszín van, az egyik egy piac ahol csak motoros témában lehet vásárolni, alkatrészt, ruházatot és kiegészítőket. Itt álltam meg először. Ez a rész egész olyan volt, mint a korábbi években, bár ezúttal 99%-ban csak ruhát árultak.

 

A cikk folytatódik, lapozz!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Ste.funny

Az indulás óta követem a CSAM közösséget, az A kategóriás jogosítványom is egyidős az oldallal. 😇Néhány élménybeszámoló megírásával cseppentem bele a cikk írásba, amit egyre jobban élvezek! Két sporttúra motor után ültem át 2016-ban a mai Harley-mra, ami egy Road King Classic! 4 kerék a testet mozgatja... 2 kerék a lelket! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük