EseményekMotorverseny

Női futamok a Hungaroringen 2011

2011 02 22 dunlop trophy for ladies dijatadoApró változások történtek az idei versenykiírásban, ami a lányokat is érinti.

Múlt hét hétfőn Süli Eszter segítségével próbáltuk meg értelmezni és átbeszélni a hölgyeket érintő idei gyorsasági versenyeket a MotorosHanng.hu rádióban. A hungaroringen megrendezésre kerülő versenyek között ismét megtaláljuk majd a női futamokat, amelyek az előző években üde színfoltjai voltak a versenyhétvégéknek.

 

 

Az első változás a Magyar Köztársaság Gyorsasági Motoros Bajnokságának női futamait érinti. Míg ugyanis tavaly még Női Kupasorozatban indulhattak a lányok, 2011-től bajnoki ragra emelte a MAMS elnöksége a női versenyeket. A hölgyek ezentúl Női Superstock 600 és Superstock 600+ kategóriákban indulhatnak – előbbiben a 600 cm3-es motorokkal indulók, utóbbiban a nagyobb hengerűrtartalmú gépekkel versenyzők állhatnak majd a rajthoz. A bajnokság részletes kiírását és a nevezési díjakat ezen a linken olvashatjátok.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A másik változtatás a VIII. Dunlop-Trophy for Ladies versenyeit érintette. Hétfőn még arról beszélgettünk Eszterrel, hogy a kiírás szerint ebben a sorozatban idén csak olyan hölgyek indulhatnak majd, akik eddig nem indultak motorversenyen. Ez magával vonta volna azt, hogy a női futamokon a mezőny vége felé versenyzők idén egyáltalán nem indulnak majd el a versenyeken.

Szerencsére a BR Organization Kft. képviseletében Bulcsú Rezső átértékelte korábbi döntését, és kedden már meg is kaptuk a  hírt, miszerint a tavaly ebben a sorozatban értékelt lányok közül csupán az első három helyezett, vagyis Kis Viki, Vaslaki Timi és Süli Eszter nem indulhat majd a VIII. Dunlop-Trophy for Ladies versenyein, a többieket és az új versenyzőket pedig örömmel látják a rajtrácson.

A tavalyi évben a lányok a márkakupákban is jeleskedtek. Ebben az évben itt is lesz némi változás. “A tavaly első alkalommal útjára indított Márka Kupák, valamint a Suzuki GSX-R Klub Kupa is a megszűnés szélén lavírozott, de a szervezők inkább az összefogás mellett döntöttek. A Magyar Bajnokság versenyei (a VIII. Dunlop Trophyval együtt) öt alkalommal kerülnek megrendezésre. Lesz amikor egynapos formában, máskor kétnaposban. Lesz bajnoki verseny az Alpok-Adria Bajnokság hétvégéjén is, meg a FIM Oldalkocsis Világbajnokság programjában.

A Road and Ride Kupa programjában (szintén öt rendezvény) ez évben három futam kerül megrendezésre. A Honda CBR Kupa mellett a Road and Ride Kupa 600, és az Open kategória került kiírásra. A két Road and Ride Kupa nyitott, azon minden márkával részt lehet venni. Ezeken a versenyeken indulhatnak a Suzuki GSX-R Klub Kupa résztvevői is, külön értékeléssel. Ezek a versenyek is egynapos formában kerülnek majd lebonyolításra. Három alkalommal csatlakozik majd a versenyprogramhoz a V2 Kupa mezőnye is. A versenyeken való induláshoz MAMS licenc szükséges, és az első verseny előtt mindenkinek versenyzői szabályismereti minimum vizsgát kell tennie.” – idézet a BRO cikkéből.

Az idei első versenyhétvége tehát április 2-3-án kerül megrendezésre, amit március 25-26-án egy tesztnap előz meg, ahol a versenyzőknek lesz alkalmuk bemelegíteni magukat és a motorokat a hosszú tél után. Reméljük idén még több lány áll majd rajthoz, és sok új szurkolóval is gazdagodik majd a lelátó a Hungaroringen!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük