fbpx

Nem volt díjazott nő 2020 legjobbjai között a motorsportban

MAMS az év sportolója 2020 díjazottakA Magyar Motorsport Szövetség minden évben megválasztja a sportág hazai legjobbjait. A címeket férfi, női és utánpótlás kategóriákban hirdetik meg. A 2020-as listára csak férfiak kerültek fel.

A MAMS Év Sportolói díjat a MAMS Elnöksége ítéli oda minden évben. A jelölteket a szakági tanácsok nevezik meg. A bizottság a döntés során figyelembe veszi az egyes versenyzők adott évben elért hazai és nemzetközi eredményeit is. A 2020-as listán nem szerepelt női jelölt, ezért ezt a díjat ezúttal nem osztották ki.

MAMS Év Férfi Sportolója 2020

Csizmazia Barnabás Botond, a Kognitív Hungary Kft. versenyzője 2020-ban megnyerte a Magyarország Nyílt Nemzeti Trial Bajnokságot, emellett a szlovák trial bajnokság 2. helyén, valamint a szlovák junior trial bajnokság 2. helyén végzett. A bizottság úgy értékelte, hogy ő érdemli meg a legjobb sportolónak járó díjat 2020-ban.

A MAMS Év Utánpótlás Sportolója 2020

Görbe Soma, a HRE Team gyorsasági motoros versenyzője 2020-ban, 15 évesen megnyerte a Northern Talent Cup nemzetközi versenysorozatot. Soma az első magyar pilóta, akinek sikerült első helyen végeznie a MotoGP előszobájának számító, a Dorna által életre hívott tehetségkutató bajnokságon.

Görbe Soma pozitív évet zárt Európa legkeményebb utánpótlás sorozatában

Talmácsi Gábor 2007-es világbajnoki címe után ez a legjelentősebb magyar eredmény a gyorsasági motorversenyzésben. Soma sikereinek elismeréseként 2021-ben a Moto GP betétfutamában, a Red Bull MotoGP Rookies Cup versenysorozatban fog versenyezni magyar színekben.

Elnökségi különdíj

2020. évben elért eredményeik, valamint a szakágak javaslata alapján elnökségi különdíjban részesült Kiss Gábor, az S-Riders Kft. színeiben induló dragbike versenyző, valamint Zsigovits Norbert, a Danuvia 125 SE enduro versenyzője.

 

Gratulálunk a díjazottaknak, és hajrá csajok! 2021 nem maradhat női díjazott nélkül!

Tudsz olyan motorversenyző nőt, aki megérdemelne egy ilyen elismerést? Írd meg hozzászólásban! 
0
Tudsz olyan motorversenyző nőt, aki megérdemelne egy ilyen elismerést? Írd meg hozzászólásban! x

 

Forrás: MAMS, Görbe Soma Facebook

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x