fbpx
EseményekMotorverseny

Maria Herrera történelmet írt Moto3-ban

maria herrera cev repsol 02A bajnokság történetében először egy nőnek sikerült felállnia a dobogó legfelső fokára.

 

A mindössze tizenhat éves spanyol lány a Moto3 osztályban érte el a megismételhetetlen sikert az elmúlt hétvégén a CEV Repsol bajnokságban az aragorni MotorLand pályán. A Oropesából (Toledo) származó spanyol lánynak nagyon szoros küzdelemben sikerült elérnie ezt a siker.

A verseny kezdetétől öt motoros – Maria Herrera, Jorge Navarro, Alejandro Medina, Marcos Ramirez és Adrian Martin – megszökött a többiektől, és hatalmas küzdelmet vívtak a győzelemért. Miután a versenytársak folyamatos támadásait mind sikeresen visszaverte, Maria állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A győzelem egyébként egy évre elegendő benzinutalványt is ért a győztesenk a Repsolnak köszönhetően. A kategória győzelmi dobogóján a második helyen a valenciai Jorge Navarro a harmadikon pedig a malagai Alejandro Medina állhatott.

A vasárnapi eredményekkel összesítettben Marcos Ramirez áll a CEV Repsol első helyén, őt a francia Fabio Quartararo követi, és Maria Herrera a harmadik, mindössze 3 és 4 ponttal lemaradva tőlük.

Maria Herrera így nyilatkozott a verseny után:

“Nagyon nehéz verseny volt, mert az első helyen motoroztam szinte mindenkörben. Próbáltam tartani a saját ritmusomat, és nyugodt maradni, bár a motor hátulja egy kicsit csúszkált. Ez az első alkalom, hogy versenyt nyertem a CEV Repsol bajnokságban, és nagyon nehéz volt. Tisztában vagyok azzal, hogy a szponzoraim és a csapatom támogatása nélkül ez nem történhetett volna meg, és mostantól még nagyobb erőfeszítéssel kell haladnom előre és elérnem a céljaimat.”

A Moto3 bajnokságban még egy hölgy, a szintén spanyol Ana Carrasco is erősíti a gyengébbik nem esélyeit egy KTM RC250GP motorkerékpár nyergében.

maria herrera cev repsol 01maria herrera cev repsol 03

0 0 votes
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x