EseményekMotorverseny

Női csapat a megbízhatósági versenyen

horimoto endurance 2010 06 5Június harmadik hétvégén került megrendezésre három külföldi klub szervezésében az European Endurance Cup következő állomása a Hungaroringen, egy háromnapos edzéssel egybekötött rendezvényen.

A verseny színvonalát tükrözte a nevezők népes száma, mely közel 6o csapatot jelentett. A Horimoto Racing Team eredetileg csak a gyakorlásért és különböző beállítások tesztelésért vett részt az edzéseken. A pénteki esős időjárás miatt érdemben nem tudott a csapat előre haladni, viszont a szombati napon tökéletes körülmények várták a résztvevőket.

A csapat minden lehetőséget kihasználva megpróbált a létező legtöbb időt tölteni a pályán. Végül úgy döntöttek, hogy még a délutáni 3 órás endurance versenyen is részt vesznek, ahol maximum 3 fős csapatokkal lehetett nevezni. A Horimoto Racing Team-ből Majzik Ibolya és Süli Eszter két fős csapattal neveztek, mint egyedüli női résztvevők. A lányoknak újdonságot jelentett ez a versenyzési forma, beleértve a rajt procedúrát (Le Mans-i rajt) és a 3 órás folyamatos fizikai terhelést.

Az 58 rajthoz álló csapatból a lányok a számukra előkelő 44. helyről indultak, a versenyt Ibolya kezdte, majd az első fél óra után az erős középmezőnyig sikerült feljönniük. A lányok háromszor cseréltek a verseny során, Ibolya jobb fizikai állapotának köszönhetően a 75 körből 50-et teljesített, csapattársának, Eszternek a feladata a pozíció megtartása volt.

A lányok nem legjobb köridejük megjavításáért harcoltak, hanem egy tartós teljesítmény megőrzése volt a cél. Ennek köszönhetően a cseréket és az időtartamokat okosan beosztva végül Ibolya fejezte be a versenyt a 36. helyen. A lányokat a bokszutcában a többi résztvevő csapat és a szervezők is örömmel fogadták mint egyetlen női csapat akik teljesítették a távot. A díjkiosztó után a szervezők külön megkeresték csapatvezetőt, hogy ezúton hívják meg a lányokat az Endurance Cup olaszországi futamára.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A csapat ezúton köszöni a lehetőséget a szervezőknek a versenyen való részvételért és a megszerzett élményekért, és a segítséget a csapat támogatóinak: Continental, Xbox 360, Repsol, Amero-R, Canon, Superzone, PureSolve.horimoto endurance 2010 06 01

horimoto endurance 2010 06 3

horimoto endurance 2010 06 2

horimoto endurance 2010 06 4

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük