EseményekMotorverseny

Nem lesz idén Dakar Rali

DakarNem sokkal egy óra előtt érkezett a hír, hogy a holnap induló 2008-as Dakar Rali a mauritániai terrorcselekmények miatt idén elmarad. Pedig a nevezők listájában ismét szerepelt néhány motoros hölgy.

A francia Ludivin Puy egy KTM 690-es nyergében, a holland Mirjam Pol egy 450-es Hondán, míg a svéd Annie Seel egy KTM 525-tel állt volna harmadik Dakar Raliján a startvonalhoz. Mellettük egy olasz hölgy, Camélia Liparoti egy Polaris quaddal erősítette volna a “gyengébbik nemet”. Erre azonban most már egész biztos nem lesz lehetőségük.

Biztonsági okokból már tavaly is kihagytak két mali szakaszt. Habár a terrorcselekmények elsősorban a francia állampolgárok ellen szóltak – a múlt hónapban mauritániában négy francia turistát is meggyilkoltak – a Dakar szervezőbizottsága nem vállalja a kockázatot, hiszen a versenynek kilenc szakasza is ezen a labilis afrikai országon vezetett volna keresztül.

A Dakarra készülő csalódott versenyzők szívesen csatlakoztak volna a Budapest-Bamako Rally mezőnyéhez, de sajnos a nevezés ott már októberben lezárult, több nevezőt nem tudnak fogadni. A magyar versenyzőket viszont szívesen látják a szervezők. A Dakar Lisszabonban tartózkodó indulói január 15-én Almeriában csatlakozhatnak a Budapest-Bamako mezőnyéhez.AnnieSeelLudivineMirjamcamlia

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük