fbpx
EseményekMotorverseny

Nő a férfiak pódiumán – Gyorsasági OB 3. futam

A Superstock600-as kategória versenyén végül mindenki rajthoz állt, Kurucz motorját is sikerült összerakni. Az első körben a vezető hármas, melynek Niki is a tagja volt, közel egy célegyenesnyivel lépett el a többiektől. Ez a küzdelem azonban nem tartott sokáig, ugyanis a futam harmadik körében esni kezdett, így a versenyt megszakították, és új rajtot rendeltek el az eredeti, 12 körös távval.

Az először csak erősen csepegő eső monszunszerű felhőszakadássá fajult mire a pilóták újra kiálltak a rajtrácsra. Niki a második rajtot is jól kapta el, ismét másodikként fordult Péntek László mögött. Péntek három kör alatt négy másodperces előnyre tett szert, melyet Niki a táv felére ledolgozott. Ekkor azonban párásodni kezdett a plexije, ami miatt ismét leszakadt az első helyen haladótól.

Az utolsó három kör alatt öt másodperc hátrányt dolgozott le, és ismét ellenfele nyakán motorozott. Azonban hiába futotta meg a verseny leggyorsabb körét, és fordult rá lendületesebben a célra fordító kanyarra, a váltóelektronika hiánya miatt el kellett vennie a gázt a váltásnál, ami elég volt ahhoz, hogy a befutónál egy hajszállal ugyan, de ne az ő motorja legyen előbbre.

Ezen a napon ők ketten, Péntek és Kovács, más dimenzióban motoroztak, mint a többiek, amit jól példáz, hogy háromnegyed kört vertek az összetettben továbbra is vezető, tavalyi bajnok, Chrobák Jánosra, aki ezúttal harmadik lett Kurucz Feri előtt.

Kovács Niki nyilatkozata: „A szombat éjszakát senkinek nem kívánom. Úgy álomra, azaz inkább csak párnára hajtani a fejed, hogy nem indul a motor, borzalmas érzés. Nagyon köszönöm a segítséget Berki Zsoltnak, a MAMI-s csapatnak, Kurucz Ferinek és persze a csapatomnak – azaz a szüleimnek –, akik nélkül nem lett volna mivel versenyeznem. Ez a második hely a fiúk között történelmi pillanat az életemben, és azt hiszem, a magyar motorsportéban is. Megtisztelő Orosz Emília és Gondos Aranka nyomdokába lépni, akik az ’50-es években sokszor megszorongatták a pasikat. Remélem, hamarosan sikerül külföldön is kipróbálnom magam, mert úgy érzem, egyre jobb formában vagyok. Jó lenne, ha nemzetközi szinten is megmutathatnám, mire képesek a magyar csajok. Egyetlen akadály: az anyagiak…”noi gyorsasagi ob 3 16noi gyorsasagi ob 3 17noi gyorsasagi ob 3 25noi gyorsasagi ob 3 26noi gyorsasagi ob 3 6

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x