KiemeltMotorokMotorozásMotortesztek

Motorozás a Fourty-Eight nyergében

harley davidson fourty eight 2015 5120 km-es túrát tettünk a Balaton-felvidéken szebbnél szebb tájakon. Mindent leszámítva élveztem a túrát. Addig próbálgatom a gépeket, míg meg nem találom a nekem valót.

Nagy izgalommal vártam a napot, hogy eljussak én is Alsóörsre, az Open Road Festre. Minával megbeszéltük, hol, mikor. Első találkozásunk jól sikeredett, hamar összhangban voltunk. (Egyformán lököttek vagyunk a szó jó értelmében.) Egy szuszra legurultunk az Európa Kempingbe. A VIP pénztárnál állva, beszélgetve már sejtettem nem fogunk unatkozni, jól elleszünk.

Begurultunk a mennyország kapuján, majd bejelentkeztünk a Harely-Davidson tesztkamionnál. Csoda paripák álltak szépen sorban előtte. Első körben kaptam egy Street Bobot… hát ehhez a típushoz egy kicsit rövid volt a karom, úgyhogy lecserélték az 1200 cm3-es Forty-eight gépsárkánylányra: csutka sport kormány, bobber ülés, chooper lábtartó…

Nézegetjük a vasakat, ráülünk, nevetgélünk, egyszer csak egy mikrofont tol az arcomba az M1 riportere. Készíthet-e velünk riportot az esti híradóba? Hááát persze!

harley davidson fourty eight 2015 2A motorozás a Fourty-Eight nyergében egy élmény volt, főleg a bukkanómentes útszakaszokon. A negatív ülés pozíciót leszámítva nagyon kis kezes jószág, igazi kis kanyarvadász. Könnyen kezelhető, fékezésnél azonnal reagál, satus, rövid fékúttal. Szépen beúszik a kanyarokba, nem szitál.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ami zavart a visszapillantó tükör elhelyezése a kormány alatt. Nem tudtam beállítani, csak a bal oldalit, a jobb meg se moccant, hiába tekergettem. Fura volt állandóan a szememmel keresni a tükröt.

90-es tempónál az útviszonytól függő volt, hogy szépen gurultunk vagy épp a hepe-hupás aszfalt miatt kapaszkodtam a fent maradásért. Füreden megálltunk megitatni a lovakat, ott beszélgettünk a HD túra vezetővel. Kérdezte, tényleg annyira rossz volt-e vele menni. Gondolom szegény látta, hogy tekergetem a csuklóm és nyújtogatom a derekam.

harley davidson fourty eight 2015 3Mondta, hogy ez egy városi kis sárkány igazából, és nem ezekre az utakra találták ki. Lehet, hogy rövid a kezem vagy nem az én világom ez a test tartás, de nagy élmény volt így is.

120 km-es túrát tettünk a Balaton-felvidéken szebbnél szebb tájakon. Mindent leszámítva élveztem a túrát, és máskor is jelentkezem majd, ha lesz ilyen lehetőség. Addig próbálgatom a gépeket, míg meg nem találom a nekem valót.

Vissza térve a motorozásból a szervezők ajándékcsomaggal, ebéddel vártak minket. Tele pocakkal körbe jártuk a buli területét, a partot, fürdőruha hiányában a parton úsztunk. Szuper időnk volt, napsütés, jó hangulat. Betévedtünk a HD póló üzletbe is, ahol szembesültünk a ténnyel, hogy HETI jegyünk van. Ha ezt tudjuk előre, akkor sátorral vonulunk le az biztos!

Nagy tanakodásban voltunk, mikor hogy jöjjünk vissza még a héten, de sajnos a munka miatt nekünk csak a nulladik nap jutott. De nem panaszkodunk, köszönet a fantasztikus napért élményekért HD csapatnak!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük