fbpx

Motorozás a Fourty-Eight nyergében

harley davidson fourty eight 2015 5120 km-es túrát tettünk a Balaton-felvidéken szebbnél szebb tájakon. Mindent leszámítva élveztem a túrát. Addig próbálgatom a gépeket, míg meg nem találom a nekem valót.

Nagy izgalommal vártam a napot, hogy eljussak én is Alsóörsre, az Open Road Festre. Minával megbeszéltük, hol, mikor. Első találkozásunk jól sikeredett, hamar összhangban voltunk. (Egyformán lököttek vagyunk a szó jó értelmében.) Egy szuszra legurultunk az Európa Kempingbe. A VIP pénztárnál állva, beszélgetve már sejtettem nem fogunk unatkozni, jól elleszünk.

Begurultunk a mennyország kapuján, majd bejelentkeztünk a Harely-Davidson tesztkamionnál. Csoda paripák álltak szépen sorban előtte. Első körben kaptam egy Street Bobot… hát ehhez a típushoz egy kicsit rövid volt a karom, úgyhogy lecserélték az 1200 cm3-es Forty-eight gépsárkánylányra: csutka sport kormány, bobber ülés, chooper lábtartó…

Nézegetjük a vasakat, ráülünk, nevetgélünk, egyszer csak egy mikrofont tol az arcomba az M1 riportere. Készíthet-e velünk riportot az esti híradóba? Hááát persze! (Íme a link. 18:07-től van szó a buliról.)

A motorozás a Fourty-Eight nyergében egy élmény volt, főleg a bukkanómentes útszakaszokon. A negatív ülés pozíciót leszámítva nagyon kis kezes jószág, igazi kis kanyarvadász. Könnyen kezelhető, fékezésnél azonnal reagál, satus, rövid fékúttal. Szépen beúszik a kanyarokba, nem szitál.

Ami zavart a visszapillantó tükör elhelyezése a kormány alatt. Nem tudtam beállítani, csak a bal oldalit, a jobb meg se moccant, hiába tekergettem. Fura volt állandóan a szememmel keresni a tükröt.

90-es tempónál az útviszonytól függő volt, hogy szépen gurultunk vagy épp a hepe-hupás aszfalt miatt kapaszkodtam a fent maradásért. Füreden megálltunk megitatni a lovakat, ott beszélgettünk a HD túra vezetővel. Kérdezte, tényleg annyira rossz volt-e vele menni. Gondolom szegény látta, hogy tekergetem a csuklóm és nyújtogatom a derekam.

Mondta, hogy ez egy városi kis sárkány igazából, és nem ezekre az utakra találták ki. Lehet, hogy rövid a kezem vagy nem az én világom ez a test tartás, de nagy élmény volt így is.

120 km-es túrát tettünk a Balaton-felvidéken szebbnél szebb tájakon. Mindent leszámítva élveztem a túrát, és máskor is jelentkezem majd, ha lesz ilyen lehetőség. Addig próbálgatom a gépeket, míg meg nem találom a nekem valót.

Vissza térve a motorozásból a szervezők ajándékcsomaggal, ebéddel vártak minket. Tele pocakkal körbe jártuk a buli területét, a partot, fürdőruha hiányában a parton úsztunk. Szuper időnk volt, napsütés, jó hangulat. Betévedtünk a HD póló üzletbe is, ahol szembesültünk a ténnyel, hogy HETI jegyünk van. Ha ezt tudjuk előre, akkor sátorral vonulunk le az biztos!

Nagy tanakodásban voltunk, mikor hogy jöjjünk vissza még a héten, de sajnos a munka miatt nekünk csak a nulladik nap jutott. De nem panaszkodunk, köszönet a fantasztikus napért élményekért HD csapatnak!harley davidson fourty eight 2015 1harley davidson fourty eight 2015 2harley davidson fourty eight 2015 3harley davidson fourty eight 2015 4harley davidson fourty eight 2015 6harley davidson fourty eight 2015 7harley davidson fourty eight 2015 8harley davidson fourty eight 2015 9harley davidson fourty eight 2015 10

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x