HírekMotorokMotorozás

Motoros oktató és a diákja szenvedett balesetet. A diák életét vesztette.

Motoros tanuló baleset

Miközben Magyarországon kezdő jogosítvánnyal nem szabad utast szállítani a motoron, más országokban az oktató a tanuló mögé ülve magyarázza a tennivalókat. Nemrég végzetes baleset történt így.

Szlovákiában, a Szliács és Kovácsfalva közötti útszakaszon történt egy baleset nemrég, ahol a 43 éves tanuló és a mögötte ülő 48 éves oktatója járt szerencsétlenül. A rendőrségi vizsgálatok alapján megállapították, hogy a tanulónak leállt a szíve vezetés közben, az oktató pedig már nem tudta megfogni a motorkerékpárt. 

A motorkerékpár átszakította a szalagkorlátot és egy patakon is áthajtva egy fás partoldalnak szaladtak. A tanuló sajnos a helyszínen belehalt a sérüléseibe, az oktatóját súlyos állapotban szállították kórházba.

Az esetről több dolog, számtalan kérdés is eszembe jutott.

  • Amíg a személyautóban viszonylag biztonságosan utazhat az oktató a tanuló mellett úgy, hogy neki is ki vannak építve a pedálok és a kezelőszervek – ergo bármikor belenyúlhat a jármű irányításába – motorkerékpáron nem tudom, ez hogyan megoldható.
  • Talán egyszer futólag láttam olyan oktató motorkerékpár fényképét, amelyiket ilyen oktatásra alakítottak át, de nem tudom, hogy működik, amikor az oktató a hátsó ülésről irányítja a motort.
  • Hogyha nekem húsz év motorozás után sem biztonságos érzés utast szállítani motoron, egy tanuló hogy boldogul egy 80 kilós férfivel a háta mögött. (Ebben az esetben a tanuló is férfi volt, de azt már meg sem merem kérdezni, hogy bírja el egy 50 kilós nő az oktatóját.)

 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

[wpdiscuz-feedback id=”rp1vy07vkg” question=”Ha te tanultál így külföldön, el tudnád mesélni, hogy ez hogy működik? ” opened=”0″]Ha te tanultál így külföldön, el tudnád mesélni, hogy ez hogy működik? [/wpdiscuz-feedback]

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük