HírekMotorokMotorozás

Európai Képzési Minősítést szerzett a Honda motoros vezetéstechnikai központja

honda safety training center 1Bár sorra aratják a piaci sikereket, a Honda szakemberei egy másodpercre sem pihennek. Erről tanúskodik, hogy a Honda Safety Institute (HSI), azaz a márka Barcelonában található vezetéstechnikai intézete megszerezte az Európai Képzési Minősítést (European Training Quality Label).

Ezt csak a legjobb – jogosítvánnyal már rendelkezők számára kiírt – vezetéstechnikai oktatások érdemelhetik ki, s azt követően ítélték a Honda tréningjének, hogy a Német Közlekedésbiztonsági Tanács (Deutscher Verkehrssicherheitsrat) döntéshozói személyesen jártak a helyszínen. A DVR a legjelentősebb civil szervezet, ami ezen a területen működik, így a japán márka munkatársai igazán büszkék lehetnek az elért eredményre.

Az Európai Képzési Minősítés nem más, mint egy önkéntesen vállalható minősítési folyamat, amit 2015-ben az Európai Motorkerékpár-gyártók Szövetsége (ACEM) és a DVR dolgozott ki, hogy egységes, magas színvonalú motorosképzési programok működhessenek szerte Európában.

A vizsgálatnak tulajdonképpen bármely európai szervezet alávetheti magát, beleértve a motorosképzéseket, a motorkerékpár-gyártókat és a köztestületeket is. Eddig 27 francia, holland, német, osztrák és spanyol, „jogosítvány utáni” kurzus szerezte meg a minősítést, legutóbb pedig a Honda Safety Institute vezetői vehették át az igazoló okiratot.

A képzési központot Barcelona szomszédságában, Perpètua de Mogodában hozták létre 2009-ben, minden lehetőséget biztosítva a motorosok számára, hogy tökélyre fejlesszék tudásukat. A HSI nem kevesebb, mint 20 ezer négyzetméteren terül el, így európai legnagyobb ilyen jellegű intézményeként tekinthetünk rá, különösképpen, hogy megnyitása óta 20 ezer motoros vett részt a tanfolyamokon. Tavaly például háromezren rótták köreiket a profi tanárok iránymutatásával, és idén is rekordszámú nebulóra számítanak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A European Training Quality Label megszerzése kapcsán Vito Cicchetti, a Honda Motor Europe motorkerékpáros részlegének vezetője, illetve a HSI igazgatója elmondta: „Nagyon boldog vagyok, hogy képzésünk megkapta ezt a fontos minősítést, mert a motorosok biztonsága mindig is a Honda szívügye volt, és tényleg mindent megteszünk, hogy diákjaink élvezetesen, egyszersmind biztonságosan róhassák a kilométereket. Elvégre nekünk, motorkerékpár-gyártóknak nagy felelősségünk van abban, hogy vásárlóink miként használják járműveiket.”

honda safety training center 2Antonio Perlot, az Európai Motorkerékpár-gyártók Szövetségének főtitkára szintén megosztotta gondolatait: „A motorkerékpár-ipar azért hozta létre a European Training Quality Labelt, hogy segítsen a motorosoknak megtalálni a legjobb képzéseket, rendkívül fontos ugyanis, hogy tapasztalt, profi oktatók adják át tudásukat, és a megfelelő körülményeket biztosítsák a fejlődéshez. Meggyőződésünk, hogy ez az eljárás még könnyebbé és biztonságosabbá teszi a motorozást Európában.”

Albert Cavero a Honda Motor Europe España sajtóügyekért és menetbiztonságért felelős vezetője hozzáfűzte: „A motorozás sokkal több, mint egyszerű gépkezelés. Az alapmozdulatok nagyon fontosak, de a helyes testtartás, gázkezelés és fékezés elsajátítása csak a kezdet, a hangsúly a defenzív közlekedésen, valamint a veszélyhelyzetek kezelésén és elkerülésén van. Éppen ezért nyújt intézetünk átfogó, minden szituációra kiterjedő képzést, ami valóban minimalizálhatja a balesetek kockázatát.”

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük