HírekEseményekMotoros túra

Motoros Mikulások csapatnak hétvégén szerte az országban

Motoros Mikulás

A COVID-19 világjárvány miatt tavaly csak korlátozottan tudtak gyülekezni a motoros mikulások, de idén – ha csak nem jön közbe valami hirtelen szigorítás ismét – három napon keresztül találkozhatunk piros ruhás motorosokkal az ország különböző részein.

A hagyomány szerint a Mikulás minden évben december 6-án reggelre tölti meg az ablakba elhelyezett, kitisztított csizmákat cukorral és csokoládéval, és ezen a napon ünneplik a Miklósok is a névnapjukat. Idén ez a nap hétfőre esik, ezért a Mikulás felvonulások többsége az előző napokban, szombaton és vasárnap lesz.

Akinek már elvonási tünetei vannak és menne egyet csapatban a hideg ellenére – és közben persze jótékonykodna is – már 4-én elkezdheti Székesfehérváron. Kicsit később Lajoskomáromban, majd Pécsen is lesz piros ruhás felvonulás.

Erre a hétvégére esik Budapesten a Citadella motoros találkozó is, és ilyenkor a “citások” is be szoktak öltözni, hogy mikulásnak meg Rudolfnak öltözve szórakoztassák motoron az unott városlakókat. Nem mondom, hogy Pécsről még odaérsz, a két program közül sajnos szerintem választanod kell.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Vasárnap Székesfehérváron, Polgárdiban és Szabadbattyánban is lesz Mikulás csapatás – bár azon is elgondolkodtam, hogy lehet, hogy ez a három egy és ugyanaz, mert túl közel vannak egymáshoz. Szintén vasárnap lesz Kalocsán is a Miku buli.

Nézd meg a részleteket az eseménynaptárunkban!

Hogy Miklós napja se maradjon piros ruhások nélkül, a Veszprémi Motoros Egyesület Motoros Mikulása a fogyatékkal élő gyerekekhez gurul. Aki szeretne csatlakozni a csapathoz, december 6-án 15.00 órakor Veszprémben a Metisz kisvendéglő parkolójából indulnak az ajándékokkal.

Ha bármelyik program felkeltette az érdeklődésed, szerintem kezdj el készülődni. Szerezz egy egy piros kabátot, piros sipkát és egy piros zsák is jól mutathat a hátadon. És persze töltsd tele a tankot!

 

[wpdiscuz-feedback id=”alz2xnkjov” question=”Apropó, te hogy applikálod fel a sisakodra a mikulássapkát? ” opened=”0″]Apropó, te hogy applikálod fel a sisakodra a mikulássapkát? [/wpdiscuz-feedback]

Címlapkép: rafinade

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük