EseményekHírekMotoros találkozó

Motoros emlékművet szentelnek Pálosszentkúton a Motorkerékpálosok

Motorkerékpálosok motoros emlékmű szentelés 2022A Motorkerékpálosok a Pálosszentkúti pálos szerzetesek köré alakult motoros baráti táraság. Rendszeresen vállalnak önkéntes munkát a szerzetesrend támogatására, ezúttal pedig egy motoros emlékművet építettek együtt.

A 2008-ban alakult motoros baráti táraság szellemi atyja Ostorházi László, aki a legnagyobb részt vállalja a tennivalókból. Ahogy a Pálos Rend honlapján olvashatjuk:

A MotorkerékPálosok motoros közössége nem egy önálló motoros egyesület, hanem a Pálos Rendhez kapcsolódó széles baráti kör azon tagjai, akik a motorozáson keresztül ismerték meg a pálos szerzeteseket. Akik már voltak egyszer-kétszer velünk zarándokolni, azok motorkerékpálosoknak mondhatók.”

Ahogy ők mondják, a “világi” motorosokkal ellentétben ők mindig zarándokúton vannak, ha motorra szállnak, de a zárt motoros táraságokkal ellentétben szívesen látnak mindenkit a tagjaik között. Egyetlen kérésük, hogy ha valaki csatlakozik valamelyik programjukhoz, akkor ne botránkoztasson meg másokat, ne a megszokott motorostalálkozós viselkedését hozza magával.

Jelenleg nagyjából 200 tag van a társaság levelezőlistáján, ahol mindig kaphatóak a tagok egy kis társadalmi munkára. Így történt ez a most megépült motoros emlékmű esetében is. Közös erővel, kétkezi munkájukkal hozták létre azt a motoros emlékművet, amelynek megáldására gyűlnek össze július 9-én Kiskunfélegyházán az Ótemplomban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az eseményen a motoros felvonulás mellett motorszentelés is lesz, és mindenkit szeretettel látnak.

 

Forrás, címlapkép: screenshot a videóból

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük