Házi barkácsHírekKiemeltMotorokMotorozás

Motormosás víz nélkül Vulcanettel

vulcanet 32Nem vagyok az a motorsuvickolós fajta. Általában valamikor a szezon elején szoktam alaposabban lepucolni a gépjárművet.

Kapva kaptam az ajánlaton, mikor a vulcanetes srácok kilátásba helyezték, hogy egy bemutatóval egybekötött motortisztításon vehetek részt. Szerintük ez a cucc, amit ők árulnak olyan, amitől még nekem is megjön a kedvem a rendszeres tisztogatáshoz. Ez utóbbiban tévedtek. Azt a szert még nem találták fel.

Való igaz, hogy a változás látványos volt. Persze kellett hozzá a megfelelő kiindulási alap: a motoromon nem csak vastag por és sár, de olajos trutymó, odaszáradt benzinpára és kimúlt rovarok is voltak. Kíváncsian vártam, mit kezdenek mindezzel a hatalmas motortisztítási tapasztalattal rendelkező szakemberek.

A Vulcanet egy olyan egységcsomag, amiben egy tisztító folyadékba áztatva kis (nedves) törlőkendők vannak, valamint egy mikroszálas polírozó kendő is tartozik a felszereléshez. Amit ígérnek, hogy a nedves kendővel benedvesített koszos felületet a polírozóronggyal szárazra törölve gyönyörű fényes felületet kapunk.

Kipróbáltam és működik. A fényezett felületeken kevés erőfeszítéssel sikerül elérnem, hogy seggre esnek a legyek. Az olajjal és az odaszáradt benzinnel azonban még a szakembernek is meggyűlt a baja.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Persze itt sem a szerrel volt a baj, hanem azzal, hogy a motorblokk redőibe, a hűtőbordák közé nehéz bejuttatni a kis kendőt, ahogy a polírozó törlőt is. És van az a makacs szennyeződés, amit csak körömmel vagy más megfelelően szilárd eszközzel vakarva lehet csak eltávolítani.

Az eredmény egyébként még így is látványos volt. A rövidke szezon hátralévő részében nem is éreztem szükségét az újabb motormosásnak. Azoknak, akik rendszeresen tisztítják a motorjukat igazán hasznos lehet, mert ilyenkor elég csak egyszer áttörölni a karosszéria elemeket, és garantált hogy a városon átgurulva az úri közönségnek tátva marad a szája.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük