MotorbemutatóMotorok

Modern custom cruiser magávalragadó teljesítménnyel – BMW Concept R 18/2

bmw concept r18 2 20Másik feltűnő látványossága a fényezett idomokon látható csíkozásból ered, amelyek az üzemanyagtartály oldalán és tetején futnak végig egészen a sárvédők végéig, ráadásul az ülés felületének kialakítása szerves részét képezi a csíkozás egységének. Mindezek egyedi vonzerőt szavatolnak a koncepciómotor számára.

A középpontban a hatalmas boxermotor

Ahogy a Concept R 18-nál, úgy a BMW Motorrad Concept R 18 /2-nél is a nagy kéthengeres, lég-/olajhűtéses, 1800 köbcentiméteres boxermotor áll a középpontban ügyelve arra, hogy megtartsa 1960-as évekbeli stílusát. A motorblokk sötétszürke árnyalata sportos megjelenést kölcsönöz, amelyet tovább fokoz a magasfényű fekete szelepfedél és a fekete színű váz. A motorblokkon látható jelvény a koncepciómotor megnevezését hordozza és kiváló minőségű, részletgazdag kidolgozásról tesz tanúbizonyságot.

A CUSTOM WORKS ZON japán motorépítő műhely “Departed” nevű boxermotor prototípussal szerelt motorkerékpárja, az amerikai Revival Cycles motorépítő műhely “The Revival Birdcage” különleges és egyedi Cruisere és a BMW Motorrad Concept R 18 után a BMW Motorrad Concept R 18 /2 már a negyedik változata a nagy hengerűrtartalmú BMW Motorrad boxer motorblokknak.

Figyelem a részletekre

bmw concept r18 2 24Eredeti BMW-ként, a BMW Motorrad Concept R 18 /2 nemcsak boxermotort, loop vázat és csepp alakú üzemanyagtartályt tudhat magáénak, hanem egy elegáns módon elhelyezett és klasszikus univerzális tengelyt is. Az elöl 19”, hátul 16” átmérőjű szemetgyönyörködtető öntöttvas kerekek egyaránt diszkrét és dinamikus dragster megjelenést kölcsönöznek a motorkerékpárnak és esztétikailag tökéletesen kiegészítik a dizájnt.

Az olyan figyelemreméltő alkatrészek, mint például a nagyteljesítményű Brembo féknyergek és a Hattech rozsdamentes acél kipufogódob és hátsócsőrendszer (tailpipe system) mind a legapróbb részletekre való odafigyelést tükrözi és mindezt már a BMW Motorrad Concept R 18 /2 tervezésekor szem előtt tartották.

Számos lehetőség

A BMW Motorrad Concept R 18 /2 új értelmezésben jeleníti meg a dinamikus és teljesítményorientált Cruisert, amellyel nemcsak olyan szegmensbe pillant be a BMW Motorrad ahol eddig nem alkotott, hanem egyúttal bizonyítja a “nagy boxer” platform igazi sokrétűségét. “A BMW Motorrad Concept R 18 után a célunk a Concept R 18 /2-vel az alapmotor és a váz kiindulópontként történő változatos felhasználhatóságának bizonyítása volt, valamint az, hogy mennyire egyszerű segítségükkel különböző stílusú gépeket létrehozni.” mondta Bart Janssen Groesbeek a BMW Motorrad nagy boxer koncepciómotorokért felelős tervezője.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük