HírekMotorokMotorozás

Mit szólnál, ha a rendőrök háromkererkű motoron közlekednének?

Rendőrségi Can-Am SpyderEgyesült Államok, Kanada, Németország, Dubai, Románia, Franciaország – Csak néhány állam azok közül, ahol évek óta rendszeresítve van a rendőri egységek jármű flottájában, a Can-Am Spyder nevű, háromkerekű.

Az 1300 köbcentis, bivalyerős Rotax motorral hajtott, különleges jármű, amely sokak szerint a motorozás számos fontos előnyét egyesíti az autók biztonságával – a rajongói fórumokon elterjedt hír szerint – hamarosan a hazai rendőri szervek flottájában is felbukkanhatnak.

– A hír azon része teljes mértékben fedi a valóságot, hogy modell-kínálatunk egyik ékköve, a Can-Am Spyder F3, kifejezetten gyárilag felkészített, úgynevezett “Police Edition” nevű különleges változata, valóban a világ több, mint egy tucat államában teljesít rendőrségi szolgálatot. Ráadásul mind a polgárok, mind a rendőrök teljeskörű megelégedésére. – mondja Tóth Árpád.

A Can-Am Spyder-t, valamint a Can-Am és a Sea-Doo, vagyis a BRP cégcsoport márkáit, itthon közel negyed százada forgalmazó Jet Power Hungary Kft. kereskedelmi igazgatója azonban hozzáteszi: az egyelőre csak egy meggyőződése szerint jó ötlet szinten vetődött fel, hogy esetleg a hazai rendőri szervek illetékes szakembereivel is teszteltetnénk ezeket a fantasztikus járműveket. Majd hozzáteszi: egyelőre éppen a németországi, romániai, dubai és egyesült államokbeli importőr kollégáktól gyűjtöttük be azokat az információkat, amikkel ők ezeknek a rendőrségi használatban lévő Can-Am Spyderekkel kapcsolatosan rendelkeznek.

rendorsegi can am spyder 12 rendorsegi can am spyder 16 rendorsegi can am spyder 11 rendorsegi can am spyder 13 rendorsegi can am spyder 14

Tóth Árpád kiemelte: a rendőrségi motorkerékpárok döntő többsége a világban a BMW, Yamaha, és a Harley-Davidson modelljei közül kerül ki, így igen magas a léc, amit egy ilyen összehasonlításban meg kell ugrani. A Jet Power Hungary kereskedelmi igazgatója a külföldi kollégáktól eddig kapott visszajelzésekből azt emelte ki, hogy a járművet használó rendőrök és feletteseik leginkább a megbízhatóságát, a biztonságát, és bizonyos speciális feladatok, mint például a rendezvénybiztosítás, a felvezetés, az adminisztrációt is igénylő feladatok, vagy a hosszú távú figyelés-járőrözés során adtak kimagasló értékelést a Spyder-ekről. A visszajelzések szerint “sokkal biztonságosabb, kevésbé fárasztó és stresszmentesebb” az egész napos terepmunka.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az is kiderült: ahol a Can-Am Spyder Police Edition megjelenik, ott rendkívül pozitívan hat a rendőr-állampolgár kapcsolatra, hiszen szinte mindenki intenzív és pozitív érdeklődéssel fordul a különleges, villogós háromkerekűhöz és vezetőjéhez.

Ez meg milyen motor? A motorkerékpár stílusokról részletesen

Tóth Árpád azt is elmondta: büszke arra, hogy Magyarországon a a Jet Power Hungary Kft-nek immáron sikeres együttműködése van a rendőrséggel, hiszen először a Tiszai, majd a Dunai vízirendészet jetski flottáját is az általuk forgalmazott Sea-Doo modellekkel újították meg a hatóságok, akik már videót is készítettek arról, mennyire megkönnyíti és megnöveli munkájuk hatákonyságát, eredményességét a Sea-Doo egyik legstabilabb és legerősebb csúcsmodellje.

Tóth Árpád arra különösen büszke, hogy a Can-Am Spyderrel ellentétben, a Sea-Doo modellnek még csak nem is volt kifejezetten gyári fejlesztésű “police” verziója, így saját magyar kollégáinak mérnöki és fejlesztői munkáját dicsérik a hajókon eszközölt átalakítások.

– Jelenleg, egy a nemzetközi tapasztalatokat összefoglaló szakmai anyag készül a magyar hatóságok számára a Can-Am Police Edition különleges képességeiről, és előnyeiről. Ennek lehet egy következő lépése, hogy ha a hatóságok szakemberei, mindezekről a gyakorlatban is meg akarnak győződni, akkor természetesen rendelkezésre bocsátjuk számukra a Can-Am Spyder-t, hogy akár szélsőséges körülmények között is tesztelhessék azokat

Tóth Árpád hozzátette:

– Természetesen én magam, aki hosszú évek óta kollégáimmal nem csak árulom, szervízelem , de tulajdonosként rendszeresen használom is a Can-Am Spydert, nagyon büszke és boldog lennék, ha ez a csodálatos gép elnyerné a hazai rendőri szervek tetszését is.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük