EseményekHírekMotorkiállítás

Minden, amit a 2024-es Motor Bike Expóról tudni kell

Motor Bike Expo 2024 január 19-21. motorkiállítás Veronafiere Olaszország

100.000 négyzetméternyi kiállítási terület, 700 kiállító 7 pavilonban, 6 szabadtéri területen, amelyek versenyeknek, bemutatóknak, kiállításoknak adnak otthont, és amelyekben a közönségnek is főszerepet szánnak. Három napon át tart majd a motoros szezon nyitánya. Péntektől 2024. január 19. és vasárnap 21. között, a veronai kiállítási központban.

Ez a Motor Bike Expo 2024, a világ egyik vezető motorkerékpáros szakvására, amely az alkotók (Paola Somma és Francesco Agnoletto) 30. évfordulója alkalmából egy különösen gazdag tartalmú kiadást mutat be, amely valóban képes befogadni a teljes kétkerekű univerzumot. Az MBE a legjobb téli találkozóhely minden kétkerekű rajongó számára.

MIT TALÁLSZ AZ MBE 2024-EN

19 motorkerékpár-gyártó hivatalos megjelenésével, rengeteg gyártó és forgalmazó ruházati cikkekkel és kiegészítőkkel a motoros és motorja számára. A teljes nemzetközi custom szcéna, nagy nevekkel a világ minden tájáról és alkotásaikkal, amelyek mindig a mechanika és a művészet határán mozognak. A motorsport minden formája, amelyet a szabadtéri területeken nézhetünk meg, és a főszereplők (motorosok, csapatok, promóterek és szervezők) hangján keresztül mesélnek a díjátadók és bemutatók sorozatában.

Motor Bike Expo 2024 január 19-21. motorkiállítás Veronafiere Olaszország
MBE 2023 Photo: Pietro Rizzato © 2023 www.pietrorizzato.com

A motoros turizmus, egy olyan jelenség, amely a két keréken utazókat egyre inkább a Motor Bike Expo főszereplőivé teszi Veronában, Olaszország és a világ minden szegletében a következő kalandokat keresve. Minden új trend, különös tekintettel a mobilitásra, a környezeti fenntarthatóságra és mindenekelőtt a motorosok biztonságára. Találkozók, történetek, beszámolók, vásárlási terület és ingyenes parkoló, amely a motorral érkezőknek van fenntartva a Veronafiere-ben.

Ez (és még több) a Motor Bike Expo, a motorosoknak szánt kiállítás, akik szeretnek januárban a vásáron találkozni, hogy felfedezzék a most kezdődő év újdonságait, hogy megtervezzék vásárlásaikat, utazásaikat, versenyeken való részvételüket.

A számok bizonyítják a vásár rendkívüli sikerét: 160 000 látogató 2023-ban, de mintegy 200 000 követő és kapcsolat a közösségi hálózatokon és a médiával, több mint 1,5 millió látogatás a weboldalon, köszönhetően az egész évben szüntelenül tartó információ- és tartalomtermelésnek.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A FŐBB KIÁLLÍTÓK

Ami a fő iparágakat illeti, az MBE 2024-en az Aprilia, Benelli, BMW Motorrad, Harley-Davidson, Kawasaki, Keeway, Moto Guzzi, Moto Morini, Ohvale, QJ Motor, Royal Enfield, SYM Sanyang, Suzuki, SWM, Talaria, TM Racing, Triumph Motorcycles, UM Motorcycles és Yamaha lesz jelen és mutatja be termékeit.

A sajtó és a média számára figyelemre méltó a német gyártó, a BMW Motorrad új szériamodelljének január 19-én, pénteken reggeli bemutatója.

Jelen lesznek továbbá a saját szegmensükben vezető márkák, mint például a Liqui Moly (a rendezvény fő partnere), a Bardahl, a Continental, a Dainese, a GiVi, a Motul, a Pirelli – Metzeler, az SW-Motech, a Wunderlich, a Zard….

SZÁMOS KEZDEMÉNYEZÉS A SZABADTERÜLETEKEN

Motor Bike Expo 2024 január 19-21. motorkiállítás Veronafiere Olaszország

A Yamaha Aréna elnevezésű új off-road pálya a terepjárók rajongóit teltházas eseménynaptárral várja majd.

Pénteken a “700% Made in Italy” tehetség 24 versenyzője Ténéré 700-as motorjaival kieséses triálokban fog versenyezni. Január 20-án, szombaton a várva várt Swank Rally Winter Edition, a “gentleman” formula rendszeres versenye a legmenőbb off-road rajongók számára. A rajt és a cél a vásártéren lesz, ügyességi tesztekkel, és a Verona környéki tájakon átvezető útvonallal. Vasárnap a Yamaha Aréna ad otthont az Age of Scootercross nevű páratlan eseménynek.

Mindhárom napon lehetőség lesz kipróbálni az új Yamaha Ebike modelleket, városi kerékpár, gravel és mountain bike változatban.

A motorozásnak szentelt területen lesznek tanfolyamok gyerekeknek, amelyeket a Federmoto instruktora és korábbi gyorsasági bajnok Gianluca Nannelli tart, valamint nőknek, az instruktor a kedvelt korábbi világbajnok Marco Lucchinelli.

Azok számára, akik új modelleket szeretnének kipróbálni, a Harley-Davidson, a Talaria elektromos motorkerékpárok és a Retrokit: az elektromos meghajtásra átalakított Vespák gyártója által készített demóvezetések állnak majd a közönség rendelkezésére.

A Drifiting Area-ban három nap szórakozás az Area 51 Drift Show-val, ahol számos csapat fog versenyezni, és hihetetlen driftekkel és burnoutokkal örvendeztetik meg a közönséget.

A Freestyle Area-ban Vanni Oddera a Daboot legénységével, aki szintén részt vesz a szolidaritásban; rajta kívül az MBE közönsége naponta három időpontban Massimo Bianconcini, Francesco Buetto, Antonio Navas, Alberto Fiorensa és Dominik Splitek tehetségét csodálhatja meg.

Végül a Jeep Area-ban: a látványos Jeep Experience tevékenységek, amelyeken a közönség is részt vehet.

Az MBE nagy szabadtéri területein a közönség megcsodálhatja a lélegzetelállító előadásokat, részt vehet vezetéstechnikai tréningeken, és kipróbálhatja az új modelleket demóvezetéssel.

A Liqui Moly Arénában Európa legjobb kaszkadőrei lépnek fel a várva várt “Nemzetközi kaszkadőrversenyen”. Ugyanezen a pályán láthatjuk majd a Mirabilandia “Rendőriskola” versenyzőit is egy két- és négykerekű bemutató keretében.

A MOTORÉPÍTÉS AZ MBE 2024-EN

Motor Bike Expo 2024 január 19-21. motorkiállítás Veronafiere Olaszország

Az MBE az egyedi motorépítés területén világelső, igazi referenciapont a custom ágazatban. Másrészt ennek a lehetőségnek köszönhetően az olasz tuningolók megjelenhettek a nagy nemzetközi színtéren, megismerték és elismerték magukat, stílusukat és kifinomultságukat, a “Made in Italy” kifejezését.

Ismét megrendezésre kerül a régóta várt “nemzetközi falu”: egy olyan kiállítótér, ahol amerikai cégek és az amerikai custom kultúra néhány vezető képviselője is jelen van.

A közönség találkozhat a Cali Raised, Lyndall Brakes, Original Garage Moto, V-Twin Visionary, Harcati, Choppers Magazine és sok más márkával…

A Chopper Magazine Invitational, egy rangos tengerentúli verseny, amely az ikonikus stílushoz tartozó járműveknek van fenntartva, első alkalommal jelenik meg Veronában. A Motor Bike Expo az egyetlen olyan esemény, ahol a világ négy legnagyobb speciális alkatrész forgalmazója – Custom Chrome, Motorcycle Storehouse, Parts Europe és Zodiac International – egyszerre lesz jelen, különleges termékekkel és kedvezményekkel.

A Custom rajongók nem hagyhatják ki a Dr. Jekill & Mr. Hyde leleplezését, akik egy erre az alkalomra készült speciális motorra szerelve mutatják be az új kipufogó világpremierjét, a pénteken 19-én 12 órakor esedékes találkozót a 2-es csarnok színpadán ne hagyd ki!

A “Clubstyle Connection” motorkerékpár kiállítás nemzetközivé válik, egyedi darabokat válogat Európa minden tájáról és azon túlról. A LowRide szaklap saját motorbemutatót szervez, amely a szervizeknek, a feltörekvő tuningolóknak és a magánszemélyeknek szól.

2023-ban egy rendkívüli művész, Darren McKeag tér vissza az Egyesült Államokból, akit az ágazat legjobb olasz művészei kísérnek. További kuriózum lesz a “Distretto Ruote Piccole” (Kis Kerekek Kerülete), amely a személyre szabott robogókat, mopedeket, Vespákat és Lambrettákat gyűjti össze.

A csúcsesemény az MBE Award lesz, amely a “The King of custom 2024” címet ítéli oda a kiállítás legjobb tunerének. Hogy a menü még gazdagabb legyen, lesz kiállítás amerikai autókból, klasszikus autókból, hot-rodokból… a világszínvonalú díszvendégek kifutója: az Egyesült Államokból a már említetteken kívül ott lesznek a Sosa Metal Works, Bob Seeger (Indian Larry Motorcycles), Jeff Holt (V-Twin Visionary), Paul Yaffe, Michael Lichter fotós, Cary Brobeck, a Choppers Magazine szerkesztője; Németországból a Wanna Be Choppers és Fred Kodlin; Franciaországból a Back Corner Custom Bike; Norvégiából az Oslo Motor Show.

KIHAGYHATATLAN ELŐNYÖK ÉS TARTALOM A VESPA SZERELMESEINEK

Motor Bike Expo 2024 január 19-21. motorkiállítás Veronafiere Olaszország
MBE 2023 Photo: Pietro Rizzato © 2023 www.pietrorizzato.com

Az MBE 2024 a Vespa szerelmesei számára is kihagyhatatlan esemény lesz, az olaszok mobilitását a zsenialitás, a kreativitás és az ipari kapacitás eme ikonikus kifejezése változtatta meg. A Vespa Club d’Italia tagjai (90 000 tag, ebből 11 000 csak Veneto tartományban) különleges kedvezményekben részesülnek, akik kedvezményes jegyárakat (24 euró helyett 16 euró) és ingyenes beltéri parkolást élvezhetnek.

Az 1980-as évek Vespa modelljeinek és kultúrájának szentelt kiállítási területet rendeznek be, különösen értékes darabokkal, és lehetőség nyílik a “Vespa olasz kulturális örökség” kampány támogatására, amely egy nagyszabású népi petíció révén (amelyet a kiállításon is alá lehet írni) azt kéri, hogy a 20. századi Vespa álljon állami védelem alatt, és ne legyen forgalmi korlátozás alá vonva, mint történelmi jármű.

MOTOROS TURIZMUS AZ MBE-N

A 7. csarnok bőséges teret biztosít a motoros turizmusnak, egy olyan tevékenységnek, amelynek az MBE elsőként szentelt nagy figyelmet, felismerve a benne rejlő lehetőségeket és növekedési kilátásokat. Az MB Travel területet a turisztikai ágazat minden olyan szereplőjének ajánljuk, aki a motorosok nagyközönségének kívánja szolgáltatásait kínálni. Utazásszervezők, motoros utazási irodák, szálláshelyek – mint például szállodák, kempingek, felszerelt panziók -, de az olasz gazdaság számára létfontosságú turisztikai szegmensben működő motoros klubok és üdülőhelyek is.

Ezen a téren megújul a Wonder Italy nevű szervezettel, amely az egész országban tevékenykedik, szorosan együttműködve Olaszország legszebb falvainak szövetségével, és a 2024-es program eseményeit fogja javasolni. Nagyon érdekesek ebből a szempontból a RoadBook szaklap által a vásáron a fő támogató Liqui Moly-val együttműködve kínált ingyenes tanfolyamok; a különböző tanfolyamok a motorosok számára valóban fontos témákra összpontosítanak: a jármű karbantartására, a vezetési pozícióra, a csomagok elrendezésére és a GPS-navigációra.

FEDERMOTO ÉS CIV: DÍJÁTADÓK ÉS HIVATALOS BEMUTATÓK

Mint mindig, a Federmoto jelenléte, amelynek az MBE rendszeres partnere, most is kulcsfontosságú lesz. Az Olasz Motoros Szövetség standjánál (6. csarnok) mindenféle információhoz lehet majd jutni, különösen a tagság által kínált lehetőségekről és előnyökről azok számára, akik rendszeresen motoroznak, akiknek ez a szenvedélyük, vagy akik kedvenc sportjukat motoron űzik.

Az FMI részvétele a versenyekre irányítja a figyelmet: 20-án, szombaton 15.00 órakor kerül sor az Olasz Gyorsasági Bajnokság (CIV), a CIV Junior és az Olasz Minimoto Bajnokság díjátadó ünnepségére: a nemzeti sport már elismert bajnokainak és jövőbeli ígéreteinek hiteles kifutója. Vasárnap, 21-én 11.00 órától a CIV Classic és a Vintage Motocross CIV főszereplőinek tisztelgése a dobogón, míg 15.30 órakor a PATA Talenti Azzurri bemutatkozik, a már kiválasztott fiatal tehetségek, akik részt vehetnek a 2024-es nemzeti és nemzetközi bajnokságokban.

MB OKTATÁS, WORKSHOPOK 1500 ISKOLÁS DIÁKOKNAK!

Motor Bike Expo 2024 január 19-21. motorkiállítás Veronafiere Olaszország

Az MBE tizedik éve nyitja meg csarnokait az iskolák, a képzés és a tizenévesek szenvedélye előtt az ambiciózus MB Education projekt keretében.

Az évforduló alkalmából a Yamaha aláírásával és támogatásával megrendezésre kerülő eseményen Alessandro Delbianco (World SBK) és Alessandro Botturi (Dakar, AER, En-duro világbajnokság) versenyzők lépnek fel a Yamaha szerelőivel és termékmenedzsereivel. A kezdeményezésben részt vesznek még a Liqui Moly és a Pirelli csúcsmárkák, a Metzeler on- és off-road kínálatával.

Közép- és Észak-Olaszországból mintegy 1500 középiskolás diákot várnak tanáraik kíséretében 19-én pénteken és 20-án szombaton délelőtt. Az információ és a tájékozódás keveréke, amely mindig képes megragadni a fiatalok figyelmét. Az idei kiadás két fő témája a technológiai fejlődés a motorkerékpár-iparban és a közlekedésbiztonság.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Veronafiere-be eljutni, hogy elmerüljön a háromnapos Motor Bike Expón, rendkívül egyszerű: repülővel, vonattal, motorral, autóval. A vasútállomás és a repülőtér is tökéletes összeköttetésben áll a kiállítási központtal. Aki motorkerékpárral érkezik a kiállításra, az ingyenesen parkolhat bent… Az MBE 2024 kiállításra való utazás megtervezésével kapcsolatos minden információ megtalálható a www.motorbikeexpo.it weboldalon.


Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük