HírekMotor felszerelésMotorok

Metzeler ROADTEC 02: két gumiabroncs egyben a motoros vezetési stílusához igazodó futófelületnek köszönhetően

Metzeler ROADTEC 02 gumiabroncs

Az új Metzeler ROADTEC 02 gumiabroncs, amely mostantól elérhető a nagyközönség számára, egy új technológiát vezet be, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen gumiabroncsban két különböző gumiabroncs viselkedését élvezze.

Az Adaptive Tread Design a motoros vezetési stílusa alapján igazítja a barázdák geometriáját, így változtatva az aszfalttal érintkező felületet és ennek következtében az abroncs viselkedését a Sport-Touringtól a Supersportig. A gumiabroncsok szinte új kategóriája, a “Super-Sport Touring” sokkal szélesebb teljesítménytartományt tesz lehetővé a vezetési stílustól függően.

Amikor a motoros túrázó stílusban vagy nedves körülmények között közlekedik, a futófelület mintázatának hosszú barázdái elősegítik a víz elvezetését és a futófelület keverékének megfelelő mozgékonyságát, segítve a gyors felmelegedést, a kényelmet és a tapadást. Más szóval, a Sport-Touring abroncsokra jellemző tulajdonságok és viselkedés.

Metzeler ROADTEC 02 gumiabroncs minta

Ha azonban a sportosabb vezetési stílus előnyben részesül – száraz körülmények között -, a nagyobb terhelésátvitel és az oldalirányú lökések hatására a barázdák egy része bezáródik, így növelve a futófelületi sáv tömörségét és stabilitását. Ez lehetővé teszi a keverék tapadási tulajdonságainak maximális kihasználását, javítja a vezetési pontosságot és módosítja a viselkedését, hogy az közelítsen a szupersport abroncsokéhoz.

Az első és a hátsó gumiabroncsot azonos futófelületi mintázattal tervezték, hogy mindkét tengelyen azonos adaptív viselkedést biztosítsanak.

Az új Metzeler ROADTEC 02 gumiabroncs futófelületi mintázata az elődjéhez, a ROADTEC 01 SE-hez képest növeli a teljes/üres föld/tenger arányt, ezáltal növeli a talpfelületet és egyenletesebbé teszi azt a dőlésszög változásával, így garantálva a simább és pontosabb vezethetőséget. Továbbá a barázdák kisebb jelenléte kevesebb megszakítást eredményez a futófelületi sávban, ami az akusztikai kényelem javára válik (kevesebb útzaj).

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A hátsó gumiabroncsok kettős keverékűek, hogy a nagy sebességnél a stabilitást a nedves útfelületen is dőlés közbeni tapadással kombinálják, ez utóbbit az új generációs, 100% szilika alapú keverékeknek köszönhetően, mind az első, mind a hátsó gumiabroncsok esetében, amelyek optimalizálják a kémiai tapadást nedves úton.

A Metzeler ROADTEC 02 abroncsok a következő méretekben kaphatók:

Metzeler ROADTEC 02 gumiabroncs méretek

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük