fbpx
EseményekMotorkiállítás

Magyar sikerek a Motorépítő Európa-bajnokságon

eb2007 01Elmúlt vasárnap három hazai építőműhely sikerének is örülhettek a motorépítés hazai szerelmesei Mainzban, a Motorépítő Európa-bajnokság döntőjén.

Minden várakozást felülmúlt a hétvégi Custom Chrome Europe Dealer show. Nemcsak a látogatók száma döntötte meg a korábbi rekordokat, hanem az Európa-bajnokságra benevezett, 110 motor is a hihetetlen kategóriát súrolta. Közülük hetvennél is több volt az, amit a közönség eddig soha nem láthatott máshol. A nevezők a világ szinte minden részéről érkeztek, így voltak orosz, amerikai, japán és kolumbiai motorok is a hétvégén Németországban.

eb2007 trophy 1Éppen ezért nevezhetjük fergetegesnek a magyarok sikerét. Bár előjelek már voltak, hiszen tavaly a Shox Kft. „The Hawk” nevű motorja elhozta az Európa-bajnokság Old School kategóriájának második díját. A magyarok idei sikere lehengerlő volt. A szakértőkből álló zsűri a hét benevezett magyar építésből hármat is díjazott!

eb2007 freestyle 1A motorépítő EB győztese, a Freestyle (szabad stílus) kategória első helyezettje, aki augusztusban a dél-dakotai Sturgisben megrendezett Motorépítő Világbajnokságon hazánkat képviseli majd, a Sapka Művek „Time Machine” nevű motorja lett. A H. G. Wells-nek emléket állító extrém építés technikai megoldásai forradalmiak, kivitele pedig száz évvel ezelőtti jellegű. Az automata váltós, 1942-es évjáratú motorblokkal szerelt, kézi indítókaros gép, amely idén leiskolázta az egész európai mezőnyt, a Sturgisbe szóló repülőjegy mellé még 4000 €-t is hozott a konyhára Sapkának, az építőnek.

Még több kép a galériában

A Freestyle kategóriában még egy magyar eredmény született: a Müce Choppers „Só Bike” fantázianevű bobbere a 10. lett. Az eredmény ebben az erős mezőnyben szintén rendkívüli. A motor komoly iskolapéldát mutat az utóbbi években ismét divatba jött bobber stílusból a világ minden építőjének. Müce másik benevezett motorja egyébként a tavalyi magyar bajnokság, a Devils Motor Show bobber győztese volt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

Az Európa-bajnokság harmadik hazai sikerét az AMS-nek köszönhetjük. A közönség véleménye egy ilyen komoly rendezvényen nem kevésbé értékes, mint a szakemberekből álló zsűri pontjai. A látogatók fantáziáját idén leginkább a „Snake” fantázianevű, kígyótestet formázó chopper nyerte meg. A motor formavilágával, kidolgozásával nagyon magasra tette a mércét. A bonyolult karosszériát és a gyönyörű fényezést egy borzasztó hosszú első teleszkóp, és egy Mike Corbin által tervezett egyedi ülés teszi teljesé.

eb2007 trophy 3A magyar sikerek tehát hazánkra irányították a nemzetközi motorépítő-világ figyelmét, hiszen várhatóan a három hét múlva, április 14-én Budapesten megrendezett Magyar Motorépítő Bajnokság itthon is komoly szenzációkat hozhat. Erre az eseményre valószínűleg már a nemzetközi sajtó is kíváncsi lesz.

 

A cikk folytatódik, lapozz!

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x