CsajokKiemeltMotoros divat

Lölő új sisakja: Nexx SX.60 Jazzy Jet bukósisak

Nexx SX.60 Jazzy Jet bukósisakA NEXX SX.60 Jazzy Jet sisak megjelenése nagyon stílusos, mondhatni retro ezzel a barna bőr szegéllyel és a barna béléssel. A bélése pihe-puha, és hipoallergén, jól szívja a nedvességet, ugyanakkor teljesen kivehető és mosható is. Az SX.60 egyébként egy sorozat, és számtalan variációja létezik színben és stílusban is.

A rendőrségi sisakokra emlékeztető Jazzy sisak amennyire retronak néz ki, annyira modern is. Például a széles átlátszó plexi alatt megbújik egy beépített napszemüveg is. A csatja racsnis, ahogy a mostanában kapható sisakok nagy részénél.

A Nexx SX.60-at elsősorban városi motorozáshoz (gondolom inkább robogózáshoz) ajánlja a gyártó. A héja egyébként egy méretes, ami azt jelenti, hogy S-es méretben is ugyanakkora buborék van a fejeden, mint az XL-es fejűeknek. A héj anyaga pedig ATR – azt írják, hogy hőre lágyuló műanyag. Ez nem hangzik túl jól, mert azért nyáron motoron van hő bőven.

Egy rövid teszt után elindult a túra

Mivel szorított az idő, nem volt alkalom sokat tesztelgetni előtte a sisakot. Egy rövidebb körre felültette a férjem maga mögé a gyereket az új sisakban – meg a csomagolást is tesztelték egyúttal a motoron – és másnap már indultak is. A teszt tehát maga a túra volt.

A sisak alapjában jól vizsgázott. Hosszú távon – a gyerek részéről – nem volt rá panasz. Azért összességében arra jutottam, hogy az 53 000 Ft, amit leértékelve kérnek érte, kissé elrugaszkodott, ha figyelembe vesszük a kevésbé minőségi megoldásokat rajta. (Mondom ezt úgy, hogy a tavalyi sisakja kb. 25 000 Ft volt. Annyiért eszembe sem jutna számon kérni a minőséget.)

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az első ijedelem akkor volt, mikor a próbakör után azzal jöttek vissza, hogy most meg a tarkóját nyomja a sisak. Szerencsére kiderült, hogy csak a felvételnél befordult bélés nyomta hátul a nyakát. Felhívtam rá a figyelmét, hogy erre majd mindig figyeljen oda, különben pórul jár a túrán.

Nexx SX.60 Jazzy Jet bukósisakAmi már az első 1-2 felvételnél kiütközött, az az olcsó szíj-megoldás. Ez a barna nejlon gurtni, amivel régen a szoknyák alját varrták fel, túl puha. Nem érzem elég minőséginek és tartósnak sem. Ráadásul szélesebb, mint a csatt, ezért néhány le-fel vétel után összepöndörödik, így olyan érzés, mintha egy spárgával erősítettük volna fel a sisakot.

Ami pedig a férjemnél verte ki a biztosítékot, hogy a túra egy hete alatt a beépített napszemüveg összekarcolódott. De nem ám a gyerek ügyetlensége miatt, hanem a nyitogatástól maga a héj karcolta össze pont a plexi középső részén, ahol persze a legjobban zavar.

A férjem azt mondta, hogy vigyem vissza, de a gyereknek tetszik,őt a karcolás sem zavarja, és amúgy jövőre lehet, hogy megint okosabb lesz, megnő a feje, és akkor úgyis vehetünk másikat.

Nexx SX.60 Jazzy Jet bukósisak

 

 

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük