Hírek

Kovács Niki R6-on

kovacsniki 006A legeredményesebb magyar gyorsasági motorversenyző hölgy, Kovács Niki a telet mindig a következő szezonra való felkészüléssel tölti.

Az alapozás a konditeremben és a krosszpályán zajlott most is, de az elmúlt hétvégén végre a pályán is kipróbálhatta új versenymotorját.

Tegnap, február 24-én rengeteg motoros lepte el az ország útjait. A téli dátumhoz képest meglepő, 20 fok körüli hőmérséklet azonban nemcsak a hobbiból motorozókat csábította. A Pannónia Ringen például komoly tesztelés folyt. Kovács Niki, gyorsasági motorversenyzőnőnk új versenymotorját, a Yamaha R6-ot első alkalommal próbálhatta ki, illetve most nyílt alkalom a nullkilométeres gép bejáratására.

Az egy nap alatt megtett közel 220 km alatt Niki próbálta megszokni az új üléspozíciót, és a 125-ös versenymotorhoz viszonyított többletsúlyt, hogy a Női Európa-bajnokságban méltó ellenfele lehessen majd az évek óta ebben a kategóriában induló csajoknak. Habár a végső cél még mindig a Világbajnokság, a 125-ös kategória idén kicsit háttérbe szorul majd, hogy Niki új kihívásokkal nézhessen szembe.

A Női Gyorsasági Európa-bajnokság futamai:
Április 12-13. Misano, Olaszország Június 14-15. Assen, Hollandia Október 11-12. Albacete, Spanyolország
A Yamaha Citynek köszönhetően Niki Magyarországon az első olyan női versenyző, akit a Yamaha méltónak talált a szponzorálásra. Ettől az évtől a Yamaha City-Cemelog Racing Team nevet viselő versenycsapatban társai Péntek László 600-as motorral, és Pentz András, aki az enduro bajnokságban vesz részt. A szerelő Szőke Zoltán, technikai tanácsadó-felkészítő edző Horváth László, csapatvezető: Wodicskáné Tállyai Beatrix.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Niki motorja egyelőre gyári állapotban van, csak az idomokat cserélték le, de még azok sem véglegesek. A tuning alkatrészekre még várni kell, de egy dolog már biztos, ahogy a tavalyi évben 125-ös motorján az angyal-ördög logó, úgy idén a rajtszáma és a neve is kristályokból lesz kirakva a Crystal Design-nak köszönhetően, ahogy az egy igazi nőhöz illik. Azt reméljük, hogy a sok-sok befektetett energia megtérül, és jó eredményekkel tér haza a futamokról. Mi szurkolunk neki.kovacsniki 008kovacsniki 009kovacsniki kristaly01kovacsniki kristaly135

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük