EseményekMotorverseny

Kovács Bálint: most első a tanulás, de utána jöhet az EWC

kovacs balint 2A H-Moto Team élversenyzője érettségire és a felvételijére készül a mostani járványhelyzetben, míg csapattársa, Kakuszi Ádám az online oktatás mellett rendszeresen edz, hogy formában legyen, amikor elkezdődik a szezon.

A H-Moto Team két ifjú versenyzője ebben a járványügyi helyzetben sem ül a babérjain, hanem az elkövetkező hetek feladatai mellett már a jövőre is összpontosít. A tavaly az IDM Suzuki Cup sorozatában bajnoki címet szerzett és az Endurance-világbajnokságon bemutatkozó Kovács Bálint most az érettségijére készül gőzerővel, hogy a vizsgák, valamint egy sikeres felvételit követően valamennyi, idén megrendezendő Endurance vb-futamon (EWC) rajthoz álljon. Csapattársa, Kakuszi Ádám a tanulás mellett folyamatosan edz, készül a versenyekre.

Teljesen máshogy tervezte a 2020-as évét a H-Moto Team, ám a koronavírus okozta világjárvány miatt át kellett gondolnia a csapatnak a teljes idei évét. A csapat élversenyzője, Kovács Bálint – aki tavaly megnyerte az IDM bajnoki szezonjának Suzuki Cup sorozatát, másrészt a cseh Exteria KSPCS Racing Team by Empora tagjaként bemutatkozhatott az Endurance-világbajnokság sepangi futamán – idén teljes EWC idényt teljesített volna, ám a 18 éves magyar versenyző számára egyelőre a motorozás helyett a tanulásra tevődött át a súlypont.

Bálint ugyanis az érettségi vizsgájára, valamint a felvételijére készül, és közben abban reménykedik, hogy az év második felében ott lehet majd a pályán a hosszútávú világbajnokság keretein belül. A jelenleg is érvényben lévő versenynaptár alapján a július 19-i, szuzukai 8 órás futam lenne az első versenye, ám a tokiói olimpia elhalasztása után nem sokan bíznak az esemény megrendezésében. Bálint és csapata is inkább az augusztus végén, Le Mans-ban rendezendő 24 órás versenyre készül elsősorban.

kovacs balint 1„Rövidesen kezdődnek az érettségi vizsgák, így most a tanuláson van a fő hangsúly. Noha idén a járvány miatt kizárólag írásbeli vizsgát teszünk, azért senki se gondolja azt, hogy könnyen vesszük majd az akadályt. Utána jöhet az újabb izgalom, hiszen a Testnevelési Egyetemre, a sport és rekreációszervező szakra adtam be a jelentkezésemet. Természetesen az edzésekre is jut idő, az elmúlt hétvégén motorozhattam is, hiszen a nyár második fele már remélhetőleg ismét a versenyzésről fog szólni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az EWC idei futamain állok majd rajthoz, de egyelőre még nem tudni, hol és mikor kezdődnek el a viadalok. Az biztos, hogy a Le Mans-i 24 óráson és a Bol d’Or-i szezonzárón ott leszek a versenyeken, míg a szuzukai nyolcóráson való indulásom nagyrészt attól függ, hogy egyáltalán megrendezik-e a futamot” – jelentette ki Kovács Bálint.

kakuszi adam 1Csapattársa, a tavaly a Magyar Bajnokság Supersport 300-as kategóriájában többször dobogóra álló Kakuszi Ádám számára is a tanulás az első jelenleg – a járvány miatt online oktatás keretein belül végzi a tanulmányait –, ugyanakkor egyre több időt fordít az edzésekre is, hiszen nem tudni, mikor indul az idény. Jelenleg az erőnléti edzéseken kívül motorozik, kerékpározik és fut. A tervek szerint a tavalyi motorjával indul majd a Magyar Bajnokságon, illetve az Alpok-Adria sorozatban.

„Nagyon fontos, hogy a tanulás mellett az edzésekre is odafigyeljek. A magyar bajnoki futamokon mindenképpen indulnék, de úgy tervezzük, hogy az Alpok-Adria sorozatban is rajthoz állhatok a Supersport 300-ban. Azonban a helyzet bizonytalan, mivel itt is eltörölték már az első két fordulót. Ugyanakkor egy teljes dizájnváltáson esett át a motorom, hiszen idén a zöld és a piros szín fog dominálni rajta. A Kawasaki készen áll már az idényre, én pedig bízom abban, hogy nyáron már végre beindulnak a versenyek is” – fogalmazott Kakuszi Ádám.

kakuszi adam 2

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük