EseményekMotorverseny

Kis Viki legjobb hajrája

Kis Viki SlovakiaRingA MetalCom-Adrenalin H-Moto Team motorosai a csapat történetének legsikeresebb hétvégéjét zárták a Slovakiaringen: Kis Viktória lett az első magyar nő, aki pontszerzőként zárt egy nemzetközi futamot a Superbike kategóriában.

Amíg a csapat élversenyzője, Győrfi Alen a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatában szeptember 9-én, a németországi Nürburgringen folytathatja idei jó szereplését – 22 pontjával a 14. helyen áll összetettben –, addig a Slovakiaringen rendezendő Alpok-Adria Bajnokság szombati időmérőjén megszerzett idei ötödik pole pozíciójával a 125 GP-ben induló Gyutai Adrián egy újabb lépéssel közelebb került kategóriája összetett bajnoki címéhez. Csapattársai felemás kvalifikációs edzésen vannak túl: Nagy Győző (Superstock 600) a 22. helyről, míg Kis Viktória (Superbike) idei legjobb időmérőjét produkálva, a 15. rajtpozícióból vágott neki a vasárnapi futamnak.

A csapat egyetlen női versenyzője, Kis Viktória (Superbike) idei első pontszerzésére készült ezen a hétvégén. Ennek megfelelően a csinos 19 éves versenyző az idény legjobb időmérőjét produkálta: 11 férfit megelőzve a 15. rajtpozíciót szerezte meg.

„Az időjárás nem fogadott kegyeibe a mai nap minket, szinte egész nap esett az eső. Izgalmas volt, hiszen még soha nem motoroztam esőben, csak vízfoltos pályán. A csapat elmagyarázta a vízen motorozás csínját-bínját, onnantól kezdve csak arra koncentráltam, hogy mindezt megvalósítsam az aszfaltcsíkon. Az első kvalifikáció után a 12. helyen álltam, míg délután több mint egy másodpercet javulva végül 2.26,342-vel a 15. rajtkockát sikerült megszereznem, mégpedig 11 férfi előtt. Boldog vagyok, hiszen eddig meg nem volt ilyen jó rajtpozícióm. Várom a holnapi versenyt, bízom abban, hogy sikerül megszereznem idei első pontjaimat” – közölte Kis Viktória.

A vasárnapi futamon a 125 GP-ben induló Gyutai Adrián idei ötödik győzelmét aratta, amellyel élen végzett az összetett pontversenyben. Csapattársai közül Nagy Győző (Superstock 600) a nemzetközi mezőnyben a 12., míg a magyar pontvadászatban a 2. helyen végzett.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Kis Viktóriát igencsak inspirálta csapattársai sikere, és élete futamát bemutatva történelmet írt a Slovakiaringen: ő lett az első magyar női motoros, aki ebben a kategóriában pontot szerzett nemzetközi viadalon. Ráadásul úgy, hogy a verseny utolsó harmadát úgy teljesítette, hogy kiesett a bal szeméből a kontaktlencséje. Ám ez sem hátráltatta abban, hogy az utolsó kanyarban rövidebb féktávot véve leelőzze ellenfelét, és nyolc ezreddel ugyan, de megszerezze a 15. helyet egy olyan mezőnyben, ahol rajta kívül 26 férfi indult.

„Egyszerűen el sem akarom hinni, hogy sikerült a pontszerzés, de alaposan megküzdöttem érte. Noha azt hittem, legfeljebb csak esős versenyen lehet esélyem ebben a mezőnyben, végül száraz aszfalton sikerült bebizonyítanom, törékeny nőként is helyem van ebben a kategóriában. Az utolsó körökben már a táblát sem láttam, hogy hányadik vagyok, de bíztam magamban. Az utolsó kanyar előtt bevágott elém az ellenfelem, de rövidebb féktávot vettem, így sikerült visszavennem a 15. helyet. Nyolc ezreddel végül én lettem a jobb, és ez a nyolc ezred most szinte mindent jelent a számomra ” – jelentette ki Kis Viktória, aki a magyar bajnokin a 4. helyen végzett.2012 Alpk Adria slovakiaring2 gyozo alen viki2012 Alpk Adria slovakiaring2 kisviki2012 Alpk Adria slovakiaring2 viki2

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük