EseményekMotorverseny

Kettős győzelemmel és pályarekorddal lett bajnok Vincze Hanna

2016 Vincze Hanna2A múlt hétvégén ünnepelhette idei első bajnoki címét Magyarország legnagyobb gyorsaságimotoros csapata. A 220 Volt H-Moto Team legifjabb tehetségei a csehországi Vysoke Mitoban ültek motorra a MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnokság utolsó fordulójában.

 

Vincze Hanna a PW50 Speciál kategóriában pályafutása első bajnoki címét szerezte meg, míg Kakuszi Ádám (SSP 300) kategóriájában a legjobb magyarként harmadik helyen zárt. A csapat legifjabb tagja, a 6 esztendős Szilárd Zalán (PW50) a népes mezőnyben az összetettben végül hatodik lett.

Ahogy arra előzetesen azért számítani lehetett, a 220 Volt H-Moto Team csapata már augusztus végén megszerezte idei első bajnoki címét a csehországi Vysoke Mitoban, ahol lezárult a MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnoksága.

Vincze Hanna (PW50 Speciál) egész hétvégén remekelt, és amellett, hogy 4 másodperccel megjavította itteni legjobb idejét, megszerezte a pole pozíciót, mindkét vasárnapi futamon rajt-cél győzelmet aratott, és ráadásul az első futam harmadik körében hivatalos körrekordot – 1:08.9 – is futott kategóriájában.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

– Nagyon boldog vagyok, hiszen számomra a lehető legjobban alakult ez a hétvége. Azt tudtam, hogy jó formában vagyok, hiszen az elutazás előtt a kecskeméti gokart pályán sikerült megjavítanom a legjobb időmet. Arra azonban nem számítottam, hogy a cseh versenyen képes leszek négy másodpercet gyorsulni a múltkori körrekordomhoz képest. Mindkét versenyen rajt-cél győzelmet arattam, így sikerült megszereznem első bajnoki címemet. Noha a bajnoki szezon véget ért, nem állok le, az iskola mellett folyamatosan motorozok majd, hogy jövőre megvédhessem a címem, illetve tovább faraghassam a pályákon elért legjobb köridőimet – mondta a nagyon boldog Vincze Hanna.

2016 Kakuszi Ádám1Szintén elismerésre méltóan szerepelt Kakuszi Ádám (SSP300), aki úgy érkezett az utolsó versenyhétvégéhez, hogy a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben akár az összetett bajnoki cím megszerzésére is esélyes volt, hiszen mindössze tíz pont volt a hátránya az éllovashoz képest. Ádám végül megőrizte a harmadik helyét az összetettben, így első, tanuló évnek szánt szezonjában máris figyelemre méltó eredményt ért el, ráadásul ő lett a kategória legjobb magyar versenyzője.

– Ezt a versenyhétvégét is elégedetten zártam, hiszen jelentősen sikerült javítanom a korábbi legjobb köridőmön, majdnem három másodpercet faragtam eddigi legjobbomon. Az időmérőn, főleg a második felmenetelkor sikerült kihoznom a legtöbbet magamból és a motoromból, amivel a hatodik rajthelyet szereztem meg. Mindkét futamon sikerült megtartanom ezt a pozíciót, ám mindkét versenyen képes voltam a kvalis köridőmet hozni. Végig örömmel és nagy kedvvel motoroztam, és számomra hatalmas motivációt jelent, hogy összetettben ilyen eredményt tudtam elérni. Ez a harmadik hely arra ösztönöz, hogy még többet edzek, és kijavítsam a még meglévő hibáimat – fogalmazott Kakuszi Ádám.

2016 Szilárd Zalán1A mezőny legfiatalabb tagja, Szilárd Zalán (PW50) a nyolcadik helyen zárta a szombati időmérőt, és a vasárnapi két futamon is megtartotta helyét a középmezőnyben, ugyanis előbb a 7., majd a 9. helyen intette le őt a kockás zászló. Zalán ezzel összetettben megszerezte a 6. helyet, ami jelentős előrelépés a tavalyi 10. pozíciójához képest, ráadásul a sok edzés hatására idén szinte valamennyi pályafelmenetelkor javítani tudott a köridején.

– Nagyon elégedettek vagyunk Zalán idei teljesítményével, hiszen szemmel láthatóan komoly előrelépés történt mind a köridejeit, mind pedig a versenyeredményeit tekintve. A mostani időmérő előtt hatalmasat esett a rollerjével, így már az is csodaszámba ment, hogy képes volt megszerezni a nyolcadik rajthelyet. Egy évet mindenképpen szeretnénk azonban még ebben a kategóriában versenyezni, hiszen folyamatosan fejlődik, és ez komoly másodpercekben jelentkezik immár versenyről versenyre. Hiába lett vége a bajnokságnak, természetesen az edzések folytatódnak, hiszen az év végéig további másodperceket szeretnénk lefaragni az aktuális köridejeiből – jelentette ki Zalán édesapja, Szilárd Zsolt.

A 220 Volt H-Moto Team tulajdonosa elégedett a legfiatalabb versenyzőinek teljesítményével, és nagyon büszke arra, hogy már az első közös évükben ilyen eredményeket értek el.

– Nagy várakozással tekintettünk az előttünk álló hétvégére, és a vágyaink teljesültek, ugyanis csapatunk megszerezte Hanna révén az első bajnoki címét. De nemcsak neki jár a gratuláció, hanem Ádámnak és Zalánnak is, akik mindketten elismerésre méltóan teljesítettek egész évben. Ádám a legjobb magyarként zárta a sorozatot kategóriájában, ami nem kis dolog, főleg abból a szempontból, hogy ő ezt az évet a tanulásra szánta. A hatéves Zalán olyan szintre fejlődött második évében, hogy összetettben a hatodik lett, ami a nála idősebb vetélytársak között igencsak megsüvegelendő teljesítmény. Természetesen a szezon lezárultával sem engedjük el egymás kezét, hanem folytatjuk tovább azt a tudatos munkát, amit a kicsik és a felnőtt versenyzők együtt és külön is elvégeznek, elvégeztek egész szezonban. Mert csak így érhetjük el azokat az eredményeket, amit kitűztünk közösen magunk elé – közölte Kelemen Krisztián, a 220 Volt H-Moto Team tulajdonosa.

2016-Kakuszi Ádám22016-Szilárd Zalán22016-Vincze Hanna12016-Vincze Hanna3

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük