fbpx

Kátai a legeredményesebb magyar a Dakaron

Katai 9Kátai Péter a szenzációs huszadik helyen fejezte be az idei Dakart, és ezzel ő a magyar motorkerékpár-sport legeredményesebb Dakar-pilótája.

A célba érkezés után így emlékezett vissza az elmúlt két nap eseményeire: „Sokan azt hiszik, hogy a Dakar utolsó napjai a sétamotorozásról szólnak, de ez nem így van. Még az utolsó előtti napon is vérre menő küzdelem folyt a pozíciókért, nekem is nagyon gyorsan kellett menni. Sajnos ezen a napon is többször eltévedtem, de még így is sikerült a 21. helyet megszereznem.

A mai napom egy kis malőrrel kezdődött: a rajt előtt a tengerparton álldogáltunk, és elejtettem a szemüvegem. Egy hullám pont akkor csapott ki, hátraugrottam és a víz már vitte is a szemüveget. Úgyhogy az utolsó speciálon szemüveg nélkül indultam. Nagyon boldog voltam, hogy a Rózsaszín Tó körül az első húsz versenyzőt együtt indították, így én is a nagymenőkkel motorozhattam. Hatalmas ünneplés volt, sosem fogom elfelejteni. Először még próbálkoztam, hogy talán sikerül megfogni a tizenkilencediket, de olyan por volt, hogy letettem erről.

Végeredmény:

1. 002 DESPRES (FRA) KTM
2. 008 CASTEU (FRA) KTM
3. 009 BLAIS (USA) KTM

20. 102 KÁTAI (HUN) KTM

Nagyon elégedett vagyok a motorommal is. Ez a KTM 660 Rally nagyon sok mindent kibír, pedig a verseny során nem ráfért volna egy kicsit alaposabb karbantartás. Ennek ellenére tökéletesen működött.”

Este a magyarok együtt ünnepelték a sikeres célba érkezést, és várhatóan hétfőn délután már Budapesten lesznek.

A tizennegyedik szakasznak is volt egy szomorú, halálos kimenetelű balesete. Eric Aubijoux, a 26-os rajtszámmal versneyző, 42 éves francia versenyző tizenöt kilométerrel a cél előtt erőtlennek érezte magát, ezért megállt. Az odaérkező ovosok, akik már nem tudták megmenteni az életét, szívrohamot állapítottak meg. Aubijoux idén hatodszorra indult a Dakar ralin, és összetettben a 18. helyen állt, mikor a szerencsétlenség történt. dakar2007 3dakar2007 05

 

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x