fbpx

Kábítószer-birtoklásért börtönbüntetést kapott a Thermoflash motoros ruha feltalálója

Székely Sándor Thermoflash

Székely Sándor neve a motorosok számára 2009 környékén robbant be a köztudatba. Ekkor jelent meg ugyanis találmánya, a fűthető-hűthető motoros ruha. Sajnos mi pont nem írtunk akkor erről a motoros ruháról, és a már 2005-ben levédetett találmány már a motoros boltok polcain sem található meg. Ahogy a 24.hu cikkéből kiderült, találmányával “rossz üzletet kötött, kihasználták és elvesztette mindenét”.

Bár a fűthető-hűthető motoros ruha forradalmi találmány volt akkor, a motorosok Magyarországon nem kapkodtak utána. Ellenben külföldön nagy volt iránta az érdeklődés. Végül úgy tűnik, hogy a ruha hazai forgalmazását is az hiúsította meg, hogy valamelyik külföldi “megrendelő” végül lenyúlta és megvalósította az ötletet. Hallottunk már nem egy ilyen történetet. Pedig 2013-ban az akkori nemzetgazdasági miniszter ki is tüntette a találmányáért.

Székely Sándornak a sikertelenül induló vállalkozás után más bevételi forrás után kellett néznie. Bizonyára környezetismeret tantárgyból is jó volt annak idején nem csak a technikából, mert mogyoródi házának pincéjében szép kis cannabis ültetvényt rittyentett hűtő-fűtő-szellőztető-öntöző rendszerrel, lámpákkal, ahogy kell.

Még 2016-ban vették őrizetbe kábítószer birtoklásért, több mint 400 tő marihuánát találtak a házban, valamint több vödörnyi learatott növényt és növényi gumót. A négy éve tartó pereskedés végén most Székely Sándor 6 év fegyház-büntetést kapott és nyolc évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. Az ítélet nem jogerős.

Érdekes módon épp ebben az évben írtunk a MotoHotWear nevű fűthető motoros ruháról, ami a cikk szerint a Karsai Pécs Kft. találmánya, és megszólalásig hasonlít a korábban Thermoflash néven megismert motoros ruházathoz.

Hogy földrajzból milyen tanuló volt Székely Sándor, azt nem tudom, de a Magyar Lapos Föld Társaság alapítójaként valószínűleg nem tartozik azok közé a motorosok közé, aki magára kap egy fűthető-hűthető motoros ruhát, majd motorra ül, hogy megkerülje a földet…

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x