Hírek

Jon Bon Jovi éttermében a hajléktalanok ledolgozhatják az étel árát

soul kitchen jon bon joviA Bon Jovi zenekar frontembere, Jon Bon Jovi alapítványa működteti a Soul Kitchen elnevezésű éttermeket, amelyekben ha tudsz, fizetsz, ha nem, akkor ledolgozod az ebéd, a vacsora árát.

Jon Bon Jovi rockzenei múltját mindenki ismeri, de jótékonysági munkájáról talán kevesebben tudnak, pedig van miről beszélni… Ilyen a Soul Kitchen, két étterem is.

A Soul Kitchen egy nonprofit szervezet neve, amelyet a JBJ Alapítvány működtet – igen, Jon nevének kezdőbetűi. Két étterem működik Amerikában: az elsőt New Jersey-ben nyitotta az énekes 2011 októberében, mert itt nőtt fel.

A másikat pedig Toms River közelében egy, a Sandy hurrikán által érintett területen – 2012-ben végzett hatalmas pusztítást a hurrikán.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Tehát, úgy működnek az éttermekben a dolgok, hogy ha van pénzed, akkor 20 dolláros, végül is adományt fizetsz az ételért, ha pedig nincs, akkor ledolgozod a kaját.

A mai napig, a kiszolgált ételek 51%-át adományok fedezik, s a fennmaradó 49%-ot pedig, pénzügyi források nélküli emberek önkéntes munkája teszi lehetővé. Ez az oka annak, hogy az étterem egyik mottója a következő: „Mindenkit szeretettel várunk az asztalnál!”

Sőt, itt nincs helyfoglalás! Az étkezés érkezési sorrendben történik, közös asztalnál. Tehát, a társadalmi interakciót természetesebbé teszi mindez, hiszen amint belépsz az ajtón, nem számít, honnan jöttél, milyen ruha van rajtad, van-e pénzed…

A menü három fogásból áll, 10 naponként változik, s a helyi amerikai konyha sajátosságait vonultatja fel. A főételeket általában fehér- vagy vörös húsból, illetve halból készítik. Ugyanakkor, vannak vegetáriánus és gluténmentes lehetőségek is. A desszerteket pedig az évszakoktól teszik függővé.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@jonbonjovi thank you for helping out! #volunteering #fearlessleader

Soul Kitchen (@jbjsoulkitchen) által megosztott bejegyzés,

Az éttermeknek szükséges alapanyagok az alapítvány saját gazdaságából érkeznek – ahol persze, szintén olyan embereket foglalkoztatnak, akiknek nagy szükségük van a munkára.

Már a Soul Kitchen sem semmi vállalkozás, de a JBJ Alapítvány ezen kívül Philadelphia-ban otthont épített hajléktalanoknak, ide értve a háborús veteránokat is. Egy olyan otthon felépítésében is segédkezett, amely a tizenéves anyákat és csecsemőiket támogatja.

Az alapítvány javára írandó annak a programnak az elindítása, amely az arra rászorulóknak segít az önéletrajzok megírásában, illetve az állásinterjúkra való felkészülésben. S eközben még ingyenes pénzügyi-, jogi- és munkaügyi tanácsokkal látják el az embereket.

Jon Bon Jovi tevékenysége igazán példamutató, ő aztán tényleg nem felejtette el, honnan jött… 1984 – Bon Jovi…

Forrás: thinkinghumanity.com
Fotó: jbjsoulkitchen instagram

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük