fbpx
CsajokEdina motorozni tanulKiemelt

Jól ismered Szentendrét?

altIsmét kaptam egy társat magam mellé. A srác robogóval érkezett a motoros iskolához.

Elkezdtünk beszélgetni, míg vártuk Istvánt, hogy indulhassunk, és elmondja az instrukciókat. Újdonsült motoros barátom Istvánnál szerezte meg anno az autós jogsiját, és robogóval rója régóta a város utcáit. De, most úgy döntött, elérkezett az idő egy nagyobb járgány vásárlásához. Úgy gondolta, a kisujjából kirázza ezt a menetet.

A kis gép után azért beletelt egy kis időbe, míg megszokta a nagy vasat, de jól kezelte a motort. Sajnos beleesett abba a hibába, amibe általában az emberek szoktak: már tud mindent, és penge mindenből.

Út közben világossá vált a számára, hogy ez nem így van. Állandóan István hangját hallottuk a fülünkben. A szokásosnak mondható vétkek ilyen esetekben, a besorolások a lámpáknál, a kanyarokban… A srác hiába ismerte jól Szentendrét, sajnos rosszul rögzültek belé azok a dolgok, amiknek nem kellett volna.

Tehát, hibát hibára halmozott. Azt kell mondanom, így én is jobban odafigyeltem mindenre, és amikor láttam már előre, hogy ez nem lesz jó, nem követtem a hülyeségét. Rá kellett jönnöm, hogy nem vagyok egy teljesen reménytelen eset, és azért sikerült már belém verni pár dolgot. Az a jó érzés, amikor magától ráeszmél az ember lánya, mit ne tegyen, és mit igen.

Az elején, ugyebár azon voltam fennakadva állandóan, hogy lehetséges az, hogy egy másodperc alatt döntsek egy közlekedési szituációban. És persze helyesen!

Nos, nem is annyira brutálisan nehéz… Megvolt az aznapi sikerélményem…alt

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x