fbpx
HírekMotorokMotorozás

Már nem motorozhatsz át minden osztrák határátkelőn!

osztrak magyar hataratkelo 2018A motorosok és az autósok legnagyobb hátrányára, az ausztriai Burgenland tartomány megtiltotta az átkelést 60 határátkelő közül 35-nél. Így maradt a „lábbusz”, a kerékpár, a ló és a mezőgazdasági jármű.

Nem vicceltem, az utóbb felsorolt módokon át lehet lépni a határt továbbra is. Az osztrák heute.at cikke szerint, a rendelet nem újkeletű, s a burgenlandiak szeretnék átirányítani a forgalmat a nagyobb határátkelő helyekre.

Valamint, az illegális migráció visszaszorítására irányult a rendelkezés még 2015-ben. Viszont, ez megkeseríti az ingázó magyarok életét, akik munkába járnak át Ausztriába.

A kitáblázott határátkelőkön történő szabálytalan áthaladás pénzbírságot von maga után, mégpedig nem kis összeget: a büntetés akár 2180 euro, azaz 700 000 forint is lehet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A schengeni határnyitás után, az osztrák településeken élőket egy idő után elkezdte zavarni a megnövekedett forgalom – részben ingázó hazánkfiai miatt. Ezért sokszor, önhatalmúlag próbálták akadályozni a közlekedést táblákkal, fatuskókkal és így tovább.

Az index.hu munkatársai útra keltek, hogy felfedezzék, mi a valóság, a cikk háttere. Nos, érdekes tapasztalatokkal gazdagodtak, melyekről itt olvashatsz! Sőt, itt már csak 14 határátkelő lezárásáról írnak…

Forrás: index.hu
Fotó: orf.at

Ingázó magyarok! Mit tapasztaltok nap mint nap?

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x