fbpx
HírekKultúraMotoros film

SAMCRO negyedszerre

soa holidaysVoltak még illúzióid, hogy a motoros klubok baráti kapcsolatokon alapulnak? Nézd meg a negyedik évadot, és majd elmúlnak!

Hiába választottam főfoglalkozásnak a hobbimat, azért vannak kötelező feladataim. Szerencsére azt, hogy mi a kötelező, én döntöm el, meg a józan ész… Pl. ha megjelenik egy új motoros film, azt kötelező megnézni. Na jó, ez nem olyan, mintha kötelező jelleggel követ kéne törnöm a bányában napi nyolc órában, mert a filmeket is szeretem, meg a motorokat is, meg a motorosokat is.

Azért amikor a Sons of Anarchy első évadának első epizódja elindult a médialejátszóról, elgondolkodtam, hogy biztos szeretnék-e végig nézni 13 részt, ami fegyvercsempész bűnözőkről szól, akik épp most égették szénné a mexikói kurvákat a felrobbant fegyverraktár alatt. A férjem egyébként kiment, és ő azóta sem látott többet a sorozatból, ami immár a negyedik évadánál tart. Én meg maradtam, mert “a főnököm” azt mondta, hogy kötelező megnéznem, hogy tudjak írni róla.

Némiképp megenyhültem, mikor előkerültek a motorok, és egész jól néztek ki, meg a SOA klubtagok is egész reálisnak látszanak, simán elmennek motorosnak. Ráadásul Bobbynak (a kövér Elvisnek) Street Glideja van, szóval majd legfejebb ezekre a részekre koncentrálok. Ja, és Gemmát nagyon bírom, de erről már többször is írtam (Al Bundy forever!).

Egyébként a dramaturgia akár a Barátok Közt is lehetne: a konfliktusok végig abból adódnak, hogy a szereplők 1. nem kommunikálnak egymással, 2. mindenki minden titkot megtud előbb vagy utóbb. Csak ebben a sorozatban nem Magdi néni a pletykafészek, hanem ezúttal Gemma keveri a szart.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az egyes évadok története öt mondatban elmesélhető… meg is őrültem volna, ha egy hétig kellett volna várnom a következő részre. Hál’Istennek a médialejátszón át lehet ugratni azt a részt, hogy “Previously on Sons of Anarchy”, bár nem kizárt, hogy ha álmomból motorzajra ébredek majd, ez a mondat lesz, ami először elhagyja a számat.

A negyedik évadot is vártam már, ahogy az előzőeket is, mert folyamatosan olvastam a Facebookon és a Twitteren az alkotók és a rajongók hozzászólásait. Bírom az ilyen arcokat, mint Kurt Sutter, és tök jó, hogy a csaja Kathey Sagal, azaz Gemma. Jó kis családi vállalkozást találtak ki maguknak. De valójában ez a része sokkal jobban izgat, mint az öldöklés, meg a sok hülye intrika.

És ha az első három évadban nem lett volna elég a balhé, a bandaháború meg a nők alázása, a negyedik évad még durvább lett, mint valaha. Nálam ott telt be a pohár, amikor a klubtagok egymást kezdék ölni az üzlet miatt, amit csak a klub fele szavazott meg. De ha a pohár félig üres, akkor a klub fele nem akarta. Elgondolkodtam, hogy most akkor a film célja vajon az, hogy senki ne akarjon motoros klub tagja lenni, vagy ez a film a valóság lenyomata, és csak itt Magyarországon gondolunk a motoros klubokra úgy, mint az örökké boldogan együtt motorozó, és rockkoncerteken söröző romantikus, hosszú hajú figurákra.

Bármi is a cél, valószínűleg a filmnek lesz folytatása. Hogy is gondolhatná bárki, hogy Jax majd megjavul, és Charmingtól jó messze Oregonban vagy hol nevelgetik a két fiúkat boldogan Tarával, miközben a doktornő jól menő gyermeksebészként praktizál. Jax bejár a helyi cukorgyárba, ahol supervizorként tevékenykedik, és már nem hord fekete mellényt, a legdurvább ruhadarabja a zsebes, khaki-színű nadrágja. Régi életére már csak a fehér tornacipője emlékezteti majd, meg a háta, amiről lángszóróval távolították el a feltetovált SAMCRO colort.

Szóval a sorozat így is folytatódhatna, csak lehet, hogy sokkal kevesebben néznék meg. Ehelyett engem leginkább az izgat, hogy ha ebben az évadban Ottó összekaszabolt arccal, fél szemmel és SZTK keretes szemüvegben már majdnem úgy nézett ki, mint valami zombie, vajon Kurt Sutter milyen szerepet szánt magának a folytatásban.

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x