HírekMotor felszerelésMotorok

Innovatív motorkerékpár-szemüveg head-up display technológiával a BMW Motorradtól

BMW Motorrad ConnectedRide okosszemüvegAmi néhány évvel ezelőtt még a sci-fi világát idézte, most valósággá válik a BMW Motorrad ConnectedRide okosszemüveggel.

Az innovatív motorkerékpár-szemüveg az autóiparban már ismert head-up display technológiát alkalmazza, és minden releváns adatot – mint például a navigáció információit, az aktuális sebességet vagy sebességfokozatot – valós időben közvetlenül a motoros látómezejébe vetít – gyorsabb reakcióidőt és biztonságosabb motorozást téve ezáltal lehetővé.

A BMW Motorrad ConnectedRide okosszemüveg egy app segítségével Bluetooth kapcsolaton keresztül egyszerűen csatlakoztatható az okostelefonhoz. A kivetítés pozíciója és a beállítások a motorozás megkezdése előtt és menet közben is változtathatók a motorkerékpár kormányán található multikontrollerrel.

Az egyéni felhasználói felület és a fokozott motorozási biztonság mellett az okosszemüvegek magas szintű kényelmet is nyújtanak. A szemüveg és a kijelző kialakítása a motorosok speciális igényeihez lett igazítva. Emellett a BMW Motorrad ConnectedRide okosszemüveg számos bukósisakhoz és arcformához adaptálható, ennek köszönhetően az okosszemüveg még a hosszú túrákon is kényelmesen viselhető. A lítium-ion akkumulátor akár tízórás üzemidőt is lehetővé tesz.

A BMW Motorrad a szemüvegkerethez két készlet hitelesített UVA/UVB-lencsét is mellékel. Az egyik lencsekészlet 85%-ban átlátszó, és elsősorban a beépített napellenzővel ellátott sisakokhoz használható. A másik készlet színezett lencsékkel rendelkezik, így az okosszemüveg tökéletes napszemüveggé válik.

A szemüveges motorosok számára a lencsék egy RX-adapter segítségével optikusok által csiszolhatók és beállíthatók a kívánt látásélességhez (max. 4 dioptriáig). Azok számára, akik kontaktlencsét viselnek, az okosszemüveg normál módon használható. A készletek egy szemüvegtokot és egy USB töltőkábelt is tartalmaznak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

bmw motorrad connectedride okosszemuveg 03 bmw motorrad connectedride okosszemuveg 01 bmw motorrad connectedride okosszemuveg 02

A BMW Motorrad ConnectedRide okosszemüvegeket 2023. július 7-én, a berlini BMW Motorrad Days keretében mutatták be.

A BMW Motorrad ConnectedRide okosszemüveg legfontosabb jellemzői:

 • Két méretben (M + L) kapható, különböző orrpárnákkal. Az M-es méret 53-67 mm-es pupillatávolsághoz, az L-es méret pedig 59-73 mm-es pupillatávolsághoz megfelelő.
 • Két lencsekészlet (1 szett színezett lencse és 1 szett 85%-ban átlátszó lencse), beépített fényérzékelő, hitelesített UVA/UVB szűrő.
 • RX adapter a lencsék optikus általi beállításához a kívánt látásélességhez (max. 4 dioptriáig).
 • Bluetooth-on keresztül csatlakoztatható az okostelefonokhoz fejlesztett BMW Motorrad Connected App használatával.
 • Valós idejű GPS-adatátvitel az applikációról az okosszemüvegre.
 • Head-Up funkció a navigációhoz egyedi kijelzővel.
 • A sebesség, a sebességkorlátozás, a sebességfokozat és a navigáció kijelzése (egyszerűsített irányjelzések nyilakkal, vagy részletes navigáció utcanevekkel, kereszteződésekkel és precízen megjelenített útvonalakkal).
 • Integrált fényérzékelő és integrált optikai modul a biztonságos adatátvitelhez és az adatok biztonságos megjelenítéséhez a jobb oldali lencse bal felső részén.
 • A lítium-ion akkumulátor akár tíz órás üzemidőt biztosít.
 • USB töltőkábel.
 • Működési hőmérséklet-tartomány -10° és +50°C között.
 • Szín: Antracit.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük