fbpx

Így fordulhatsz meg gyorsan az úttesten!

fordulas3Vezetéstechnikai sorozatunk folytatódik. Ezúttal az úttesten való megforduláshoz kaptok egy kis segítséget a Ride For Life Club jóvoltából.

A megfordulás egy biztonságosan, gyorsan és egy íven végezhető manőver. Célja a gyors visszafordulás, a motor előre-hátra tologatása (Y forduló) nélkül. Ha eszünkbe jut valami, amiért vissza kell fordulni, a reggeli csúcsban sok idő és idegeskedést spórolhatunk meg.

Kivitelezés:
A motor egyes sebességi fokozatba kapcsolva, kuplungkar behúzva, a vezető a hátsó féken áll. Engedni kezdjük a kuplungot, a motor megindulna, azonban a hátsó fék visszafogja a motorkerékpárt.

A kuplungkar változatlan állásban hagyása mellett elkezdjük a féket felengedni. Ekkor csúsztatott kuplunggal, csökkenő hátsó fékerővel fordítjuk a motort.

A manőver sikeres megoldásához nagy segítséget nyújt, ha mindeközben a motoros a felezővonalat nézi, és a körül, mint egy kör középpontja körül fordul meg motorjával.

Következő cikkünkben egy kanyarív gyakorlatot mutatunk majd be. Ha nem akarsz róla lemaradni, iratkozz fel RSS-ünkre, valamint kövess minket a Facebookon és a Twitteren!fordulas1fordulas2fordulas4

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x