HírekMotorokMotorozás

Körözés alatt, bukósisak nélkül motorozott egy férfi Debrecenben

debrecen korozott ferfi motorozasAzt is tegyük hozzá, hogy ittasan! A debreceni rendőrök egy olyan férfit fogtak el, aki többszörösen megsértette a közlekedési előírásokat, s mindezek mellett még körözés alatt is állt.

“Debrecenben, a rendőrök elfogták azt a körözött férfit, aki jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt, ittasan vezetett Debrecenben.

A körzeti megbízottak 2019. július 5-én 17 óra körül észlelték, hogy egy motoros bukósisak nélkül közlekedik Debrecenben, a Kishegyesi úton. A rendőrök igazoltatták a sofőrt, és vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott.

Az egyenruhások megállapították továbbá, hogy a férfi ellen a Miskolci Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki, a Debreceni Járásbíróság 2021. április 24-ig a járművezetéstől eltiltotta, valamint, hogy a 26 éves helyi lakosnak nincs jogosítványa.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A rendőrök ezt követően a férfit elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették” – olvasható a police.hu-n.

A 63/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet szól az egyes közlekedési szabálysértések miatt alkalmazandó szabálysértési pénzbírság, illetve helyszíni bírság kötelező mértékéről, valamint a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről.

Tehát, mielőtt valaki úgy van vele – nem, mint a fenti súlyos esetben -, hogy csak gyorsan elugrik motorral valahová, bár ivott már egy kicsit, esetleg nincs bukósisakja, gondolja át a dolgot.

Nem csak a pénzbírságot illetően, hanem azt is, hogy balesetveszélyes, amit tenni akar, valamint egy rossz döntés miatt a jogosítványát is elveszítheti.

Az, hogy az említett delikvens még pluszban körözés alatt is állt, már csak úgymond hab azon a bizonyos tortán…

Forrás: police.hu, jogtar.hu
Fotó: police.hu

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük