Hírek

Horrorra és rockra vágysz? Irány a ParaNoir Pub!

paranoir pub16A főváros szívében lévő félhomályos kocsmában mindig dübörög a rock zene, miközben a klasszikus, régi horrorsztárok merednek rád a poszterekről. A pult fölött Alien-szobor lóg, a falakon horror-erdő és a benne megbújó rémek sziluettjei kölcsönöznek igazi hangulatot a helynek.

A Hársfa utcában lévő ParaNoir Pub sok-sok különlegességgel büszkélkedhet, hiszen csak ámul és bámul az ember, amikor betér ide.

Három külön helyiség található a pub-ban: az elsőben áll a pult, körülötte a „horror-erdő”; a legkisebb, középső teremben az Alien-filmeken van a hangsúly…

Életnagyságú poszterekkel körülvéve, az űrben érezhetjük magunkat, s Alien- és Predator képek, koponyák vesznek körül bennünket.

A harmadik teremben pedig a klasszikus horror-szereplők fotói képeznek egységes összhangot, ha körbenézünk a fekete-fehér képeken.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A ParaNoir nem csak egy „beülős hely”, hanem nagy hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra is: kvízjáték a Cinegore horror oldallal karöltve; csocsóverseny; filmvetítés hamarosan.

A ParaNoir egyik alapítójával, Somi Róberttel beszélgettünk a kocsmáról, a horror-műfajról…

– Tenyei Joe barátommal közösen hoztuk össze ezt a klubot. Az elgondolás, ha jól emlékszem, először 2014 nyarán jutott eszünkbe. Sokat jártam a belvárosba szórakozni, és mindig az volt a bajom, hogy nem találtam egy olyan helyet, ahol igazán jól éreztem volna magam… Az árak sem voltak túl barátságosak, és mivel imádom a rock zenét, körülbelül a nullával volt egyenlő azon kocsmák száma, ahol ez szólt.
Amikor már biztosnak látszott, hogy megvalósul a sajátunk ötlete, akkor kezdtem el agyalni, hogyan nézzen ki belülről. Feltettem magamnak a kérdést, „… milyen helyen söröznék szívesen?”. – Egy horror kocsmában, ahol félhomály van és rock szól.

 

Ezzel még sokan vagyunk így, szerencsére! Hogyan leltetek rá a megfelelő helyszínre?

– Az egyik barátom találta a neten. Eljöttünk, megnéztük és emellett döntöttünk. Sok arculata volt már ennek a helynek: étterem, majd szintén horror jellegű kocsma, de teljesen más volt az elképzelésük az akkori tulajdonosoknak, mint nekünk.

3 hónapig dolgoztunk éjt nappallá téve a nyitás, 2015. október 2-a előtt. Amikor megvolt az alapötlet, hogy „horror”, nyilván nem egy utcafrontos, nyitott helyszínt kerestünk, mert az nem lett volna alkalmas ehhez az egészhez. A szlogenünk is az, hogy „Itt a nappal is éjszaka!”, hiszen a természetes fény nem jut be.

 

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük