HírekMotorokMotorozás

Három helyszínen folytatódik a HUMDA motoros vezetéstechnikai tréningje 2024-ben

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. több éves múltra visszatekintő motoros közlekedésbiztonsági rendezvénysorozata a Moto Safety idén Pécsre, Szegedre és Zalaegerszegre látogat.

A résztvevők éles helyzetekben, szakértő instruktorok segítségével fejleszthetik képességeiket és szerezhetnek gyakorlatot. Az első, április 6-i pécsi tréningre március 13-tól április 5. 14 óráig, előzetes regisztráció alapján lehet jelentkezni a pecs.humdamotosafety.hu oldalon.

A Moto Safety rendezvénysorozaton a közúti közlekedés egyik legveszélyeztetettebb résztvevői, a motorosok készülhetnek fel a problémás helyzetekre. A 2021-ben indult Moto Safety tréningeken eddig csaknem háromezren vettek részt és a visszajelzések alapján a hétköznapokban tudják hasznosítani az ott megszerzett tudást.

Az eseménysorozatot szakmailag támogatja az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottsága. A HUMDA motoros közlekedésbiztonsági napjain a résztvevők zárt pályán tudnak gyakorolni. Április 6-án a pécs-pogányi repülőtéren, május 1-én a szegedi repülőtéren, május 18-án pedig Zalaegerszegen a ZalaZONE járműipari tesztpályán is több száz motoros vehet részt a képzésen. Mindegyik egész napos programra a humdamotosafety.hu oldalon lehet jelentkezni előzetes regisztráció alapján.

Többféle gyakorlati tréningen és egy elméleti előadáson vehetnek részt a regisztrálók. Az eseményeken instruktorok segítségével a forgalomban alkalmazható járműkezelési, fékezési és akadálykikerülési gyakorlatokat végeznek az érdeklődők, valamint a kanyarívek és kanyarkombinációk kezelésének módszereivel ismerkedhetnek.

Az elméleti előadásokon a közúti elsősegélynyújtásáról, az ittas vezetés hatásairól és a motorkerékpáros balesetek tapasztalatairól is szó esik. A képzéseken érvényes műszaki engedéllyel rendelkező motorkerékpárral indulhatnak azok, akiknek megvan a megfelelő jogosítványuk.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

– A résztvevők az ország három különböző pontján fejleszthetik képességeiket és szerezhetnek gyakorlatot éles helyzetekben szakértő instruktorok segítségével. Immár negyedik éve rendezzük meg a Moto Safety sorozatot, hiszen a motorosok biztonsága kiemelten fontos számunkra. Néha nem elég, ha betartanak minden közlekedési szabályt, éles helyzetekben további készségekre lehet szükségük ahhoz, hogy biztonságban hazaérjenek és egyáltalán ne okozzanak közlekedési baleseteket. Erre különösen a szezon elején van szükség, hiszen sok motoros több hónapos kihagyás után, megfelelő rutin nélkül tér vissza az utakra. A HUMDA Moto Safety rendezvénysorozaton megszerezett tudás életeket is menthet – emelte ki Szabó Henrik, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. stratégiai igazgatója, közlekedésbiztonsági szakértő.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük