fbpx

Harc kifulladásig – MAMI Kupa V. forduló

mami kupa 2017 kecskemet 00Rövid nyáriszünet után ismét rajthoz álltak a versenyzésben és bütykölésben is jeleskedő srácok a kecskeméti gokartpályán, ahol az évad talán legküzdelmesebb fordulója zajlott le.

A legforróbb nyári heteket jól megérdemelt pihenéssel töltötték a MAMI Kupa résztvevői, hiszen legutóbb július 7-9-én sorakozott fel a mezőny Kakucson. A vakáció után, augusztus 26-27-én a Kecskeméten található Birizdokart stadion adott helyet a sorozat legújabb fordulójának, s bár a megelőző napokban változékony időjárás uralkodott, a hétvégére ismét rekkenő hőség köszöntött be, így semmi sem állhatott útjába, hogy a pilóták harcba szálljanak egymás és a stopper ellen.

A Bács-Kiskun megyei ringről egyébként rendkívül megoszlanak a vélemények a versenyzők körében – az első napon a legtöbbeknek nem igazán volt szimpatikus, viszont érdekes módon vasárnapra egészen megszerették, ha úgy tetszik, megtanulták a srácok, így már sokkal pozitívabban nyilatkoztak róla.
Egy biztos, a modern pálya nehéz, csiki-csuki kanyarokkal tűzdelt nyomvonalú, így kifejezetten nagy technikai tudást igényel. Itt nem lehet „lébecolni”, folyamatosan dolgozni és küzdeni kell, hiszen kemény féktávok és olyan trükkös törések vannak benne, amik könnyen megtréfálhatják a pilótát.

Hazai kiválóságok és külföldi versenyzők a rajtrácson

Szombaton a jól megszokott módon kora reggel indult a program, előbb a szabadedzéseken, majd az időmérőkön próbálgatták a pilóták, milyen állásba kell csavarni a gázkart.

Először a YT 90 és YT125 4T kategória szereplői röffenthették be gépeiket, majd következett az MZ Széria, a YT125 2T, a Trofeo Motorline, a Classic, valamint a Supermoto osztály, no és persze most sem maradhatott ki a YT125 4T CBR brigád.

A csak szombaton rajthoz álló szupermotósok királykategóriájában gyakorlatilag az egész év Ónodi Benjamin dominanciájáról szólt, ezt szerette volna megtöri elszánt riválisa, Ádám Mihály, aki most is mindent bevetett ennek érdekében, elképesztő iramban húzta a gázt. Az első futam kezdetén még a címvédő ment elöl, de Ádám nem adta könnyen a helyet, kíméletlenül üldözte vetélytársát, folyamatosan bepróbálkozott az előzésekkel, de Benji természetesen megnehezítette a dolgát, mesteri módon zárta az íveket. Végül sikerült a csel, így az üldözőből üldözött lett, s Misi csakhamar jelentős előnyre tett szert, amit a leintésig meg is tartott.

Lapon fordulva bármelyik kanyarban

A második menetben Benjamin már kevesebb esélyt adott a támadónak, utcahosszal vezetve intette le a kockás zászló. A két nagyágyú mellett Papp Zsolt és ellenfele, Varga Tomi is fergeteges csatákat vívtak az alföldi aszfaltcsíkon.

Jól feküdt a pálya a robogósoknak is, a kis masinákkal 50-51 másodperc körüli időket futottak a Trofeo Motorline Kupa résztvevői, olyannyira, hogy a hétvége folyamán ők bizonyultak itt a leggyorsabbnak, a kategóriát összesítettben is megnyerő Gáspár Attila állította be a körrekordot.

 

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x