HírekMotor felszerelésMotorok

Gumiabroncs biomasszából

pneus bioisopreneA Goodyear megújuló biomasszából készült koncepcióabroncsokkal jelent meg az ENSZ Klímaváltozási Csúcsértekezleté.

A Goodyear világelső koncepcióabroncsai, amelyekhez a BioIsoprene technológiát alkalmazták, ezen a héten mutatkoztak be Koppenhágában. A BioIsoprene egy olyan technológiai áttörés eredménye, amely lehetővé teszi, hogy a szintetikus gumi gyártása során petrolkémiai úton előállított egyik összetevőt megújuló biomassza váltsa fel.

Az első BioIsoprene felhasználással előállított abroncs a Genencor, a Danisco leányvállalata, valamint a Goodyear, a világ egyik legjelentősebb abroncsgyártója és innovátora együttműködésének eredményeképp jött létre.

A BioIsoprene™ termék megújuló anyagokból készül, és a biokémia, valamint a gumiipar jelentős előrelépését jelenti. Az abroncsokhoz használt szintetikus gumin túlmenően a hagyományos izoprént számos termékhez, így orvosi kesztyűkhöz, golflabdákhoz és ragasztókhoz is használják. Emiatt a BioIsoprene™ lehetőségei széles körűek.

A Genencor és a Goodyear együttműködését a BioIsoprene™ termék technológiája és integrált gyártási rendszere terén 2008 szeptemberében jelentették be. A termék várhatóan 2013-ban kerül kereskedelmi forgalomba.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük