EseményekMotorverseny

Gál Lili sikerével zárult a szlovák kupasorozat

ga lili 2018 szlovakia 2Gál Lili #4, a Yamaha Fehér csapatánál versenyző fiatal tehetség sérüléséből felépülve érkezett a SCRUB kupa utolsó fordulójára. A verseny azonban nem úgy sikerült, ahogy tervezte.

 

Így mesélt Lili szeptember utolsó hétvégéjéről:

Számomra szerencsésen, bár keserű szájízzel végződött a mindent eldöntő utolsó futam. Köbölkútra volt kiírva a SCRUB kupa utolsó fordulója, ami nekem szinte hazai pályát jelent, hiszen elég sokat edzünk ott, sőt többet, mint Esztergomban a saját pályánkon. Ide 13 pont előnnyel érkeztem, hazai nézők, barátok, rokonok előtt motorozhattam volna. De a sors fura fintora nem adott engedélyt a már több versenyt is megrendező pályának.

Így 2 héttel a futam előtt kiderült, hogy ismét egy idegen pályára kell utaznunk, ami nem is jelentett volna gondot, hiszen így csináltuk szinte végig az egész szlovák sorozatot. Egy futóversenyről érkezve a nevezésnél tájékozattak, hogy az új pálya rendezőjénél nincs Lady – Women, azaz női kategória kiírva. Megszeppenve mentem vissza apához és a szlovák-magyar ismerősökkel együtt kerestük, kérdeztük a rendezőket a kiírásról.

Náluk nincs női kiírás az alapszabályzatban és nem is készültek rá, ezért mi max. a 85 ccm-es kategóriában indulhatunk, különben pedig miért izgulunk, hiszen mi nyertük a bajnokságot 4 pontozott futam után. Na, ezek után érezd jól magad, és örülj a sikernek!?! Este volt, sötét és hideg. Korán be is vonultunk a lakókocsiba, bár semmi bajnoki ünnepi hangulatunk nem volt. Inkább csalódottak voltunk, mint boldogak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

ga lili 2018 szlovakia 1A reggeli órákban a nevezésnél kiderült, hogy nem csak mi „nye rozumi”, azaz nem értettük a kiírást, mivel megjelent a 4 dobogó-esélyes hölgy is a nevezésnél a hajnali órákban. Értetlenül álltak a helyzet előtt, mivel ők még reménykedtek a végleges eredmény javításán, de mégsem adtak nekik sem egy utolsó esélyt.
Mi kértük a rendezőket és a versenyzőket, hogy had induljanak a lányok velünk együtt egy kategóriában, hogy a „Fair Play” szabályai szerint, azért játsszuk le az utolsó mecset, de nem találtak rá megoldást, így mi a 85 ccm-es kategóriában a fiúkkal versenyezve zártuk a szezont egy sérülésből visszatérve, mért edzéssel.

Aki versenyzik, annak nem kell elmagyarázni, hogy ha pont előnnyel érkezel az utolsó futamra az mit jelent, de azt sem, hogy a dobogó legfelső fokát nem adják „ingyen”.

ga lili 2018 szlovakia 3Itt szeretném megköszönni a rengeteg munkát, aminek persze én is végig a darabja voltam, de voltak mellettem edzők, szerelők, barátok, szurkolók és szülők is, akik ehhez a sikerhez hozzájárultak.

#mamiteamfehér #déczibalu #fitt4race #ácsévi #pergelteam #apa #amikisopelünk #szurkolók

 ga lili 2018 szlovakia 4

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük