fbpx

Fényszínház, avagy templomi lézershow

fenyszinhaz jelenesek 6Csömör Herminát kérdeztük, a csam tesztmotorosát, meséljen már egy kicsit a munkájáról, amit annyira szeret. Mit is csinálsz te, templomban lézer showt, igaz ez?

Igen, ez már egy elég régi tizenéves vágyálmom, és úgy tűnik most jött el az ideje, hogy megvalósuljon. A produkció a Fényszínház Jelenések című előadása, 7 lézert sikerül bevinni majd a templomba és StMartin is zenélni fog, szerintem nagyszerű lesz.

Miről szól ez a show?

Gyakorlatilag egy XXI. századi Miatyánk feldolgozás, egy Nagymama élettörténetén keresztül. Hangulatok, érzések, és legfőképp a szeretet erejéről szóló történet. A forgatókönyvet én írtam a szövegekkel együtt, és rendkívül sok segítségem volt: Simon András nagyszerű lézergrafikákat adott a produkcióhoz, Gera Zoltán és a párja, Geráné Lantos Judit készítették a hangjátékot, és végül csatlakozott hozzánk StMartin is, aki csodálatos zenéjével fogja megteremteni a hangulatot. Többet nem mondok el, mert lelövöm a poént, és senkit sem fog érdekelni.

Miért pont templomban?

A fény az emberi történelem során mindig óriás erejű szakrális szimbólum volt. Hiszem, hogy a fény jelenléte a templomban különös erővel szimbolizálja mindazokat a dolgokat, melyekkel jobbá és szebbé tehetjük magunk és mások életét. Ez az előadás elsőként Miskolcon a Szent Anna templomban került bemutatásra Szarvas Péter atya segítségével, aki gyakorlatilag kicsit apja lett így a premier előadásnak, úttörő szellemiségével ő volt az első, aki beengedett minket egy templomba lézerestül, mindenféle technikáinkkal.

Miért pont a Miatyánkot dolgoztad fel?

Az ima jelképezi a szeretet fényét, mely a legcudarabb élethelyzetekben is erőt és támaszt nyújt a léleknek. Először az iskolában, feleltetés előtt tanulunk meg imádkozni (nevet – jajistenem csak ne engem…), majd ahogy jönnek az élet egyre nagyobb kihívásai, egyre komolyabb dolgokért, másokért is aggódunk, akár imádkozunk értük. Szerintem ez a szeretet egyik megnyilvánulási formája. A Miatyánkot világ szinte minden nyelvére lefordították. Bízom benne, hogy a nézők vallási felekezettől függetlenül felemelő élményben fognak részesülni. Az előadás nyelvezete teljesen hétköznapi, emberközeli.

Mi ez a Fényszínház?

A Fényszínház 2013 elején alakult, hiánypótlóként betöltve az űrt, amit a planetáriumban megszűnt Lézerszínház hagyott maga után. Egyedülálló fény-látvány élménnyel és erőteljes színpadképekkel várjuk a nézőket, valamint mindazokat, akik hisznek a magyar kortárs fény-, zene- és színházművészet megkérdőjelezhetetlen létjogosultságában. Biztosak vagyunk abban, hogy előadásainkat nemcsak színházi környezetben, hanem szabad terekben, alternatív helyszíneken is bemutathatjuk, ugyanis remekül érvényesülnek a látnivalók a tágabb dimenziójú nyílt térségekben, szakrális helyszíneken, így akár templomokban is. A Jelenések c. előadás pünkösdi bemutatója Európa legmagasabb Mária szobránál, Hercegszántón lesz következő alkalommal látható.

További információk:

www.fenyszinhaz.hu, [email protected]
http://fenyszinhaz.hu/jelenesek-laser-show/
Jegy házhozszállítás: Vörös Gábor 06 30 940 6692

További jegyértékesítő helyek:

CD pince (VII., Erzsébet krt. 37. Tel.: +36351-9503),
Jégpalota jegyiroda (IV., Homoktövis u. 1. Tel.: +3670/611-3475)
Wave hanglemezbolt (VI., Révay köz 1. Tel.: +361/269-0754)
Ticketpoint (XIII., Szent István krt. 24. 45-ös kapucsengő, előre egyeztetett időpontban. Tel.: +3620/455-3242 )fenyszinhaz jelenesek 1fenyszinhaz jelenesek 2fenyszinhaz jelenesek 3fenyszinhaz jelenesek 4fenyszinhaz jelenesek 5fenyszinhaz jelenesek 7

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x